Skip to main content

Πού θα ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς τα Χριστούγεννα

Αυξημένη κατά 10% η ζήτηση για τουριστικά πακέτα ενόψει των εορτών - Ποιους προορισμούς εξωτερικού, αλλά και εσωτερικού επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς

Η παραμυθένια Πράγα, η μελωδική Βιέννη και η αυτοκρατορική Βουδαπέστη αποτελούν το top 3 των επιλογών των Θεσσαλονικέων τουριστών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Στους αγαπημένους προορισμούς προστίθενται το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και η Κωνσταντινούπολη με τους Θεσσαλονικείς να ετοιμάζουν βαλίτσες για να εκδράμουν για ολιγοήμερες διακοπές και μάλιστα εορταστικές.

Φέτος στους προορισμούς που επιλέγουν προστίθεται και το Ντουμπάϊ, ενώ και η Κύπρος βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλών επιλογών.

 Ήδη η πλειονότητα των τουριστικών πακέτων έχει κλείσει όπως εξηγεί στη Voria.gr o Βύρων Θεολόγης, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, ενώ καταγράφηκε  αυξημένη ζήτηση κατά 10% για τα τουριστικά πακέτα ενόψει των εορτών έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Σε αυτό όπως εξηγεί ο κ. Θεολόγης βοήθησαν οι καλές τιμές που εξασφαλίστηκαν λόγω του early booking, αλλά και η Black Friday, στην οποία συμμετείχαν φέτος αρκετά τουριστικά πρακτορεία.

Αναφορικά με τις τιμές των τουριστικών πακέτων ο  πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης υπογραμμίζει πως κινούνται στα περσινά επίπεδα με τους περισσότερους να επιλέγουν πακέτα τεσσάρων ημερών (τρεις διανυκτερεύσεις) και πέντε (τέσσερις διανυκτερεύσεις). Παλιότερα περισσότερο δημοφιλή ήταν τα προγράμματα έξι ημερών. Πάντως φέτος στη... μάχη της χριστουγεννιάτικης εκδρομής έχουν μπει δυναμικά και άτομα της τρίτης ηλικίας, που φαίνεται πως θέλουν να νιώσουν τις μικροχαρές της ταξιδιωτικής απόδρασης, κάτι που δεν συνέβαινε την περίοδο της οικονομικής κρίσης, καθώς επέλεγαν να ενισχύσουν οικονομικά παιδιά και εγγόνια. Η συγκεκριμένη κατηγορία επιλέγει τους τρεις δημοφιλέστερους ευρωπαικούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα (Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη) αλλά και το Λονδίνο και το Παρίσι.

Το Παρίσι κερδίζει τις οικογένειες

Διαφορετική προσέγγιση έχουν τα άτομα νεαρής ηλικίας που αγαπούν το σκι και επιλέγουν το Μπάνσκο, αλλά και το Παμπόροβο, ενώ τα ζευγάρια με ένα η δύο παιδιά προτιμούν το Παρίσι με τουλάχιστον μια διανυκτέρευση στη Ντίσνεϋλαντ.

Αυξημένη ζήτηση εμφανίζουν και οι οδικές εκδρομές φέτος, όπως υπογραμμίζει ο κ. Θεολόγης, με τη Σόφια, το Βουκουρέστι και την Οχρίδα να αποτελούν τις πιο συχνές επιλογές. Μάλιστα οι συγκεκριμένες εκδρομές είναι ιδιαίτερα οικονομικές, γεγονός που αποτελεί πρόκριμα για πολλούς τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Θεσσαλονικείς τουρίστες είναι μοιρασμένοι στα πακέτα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με την ζήτηση να καθηλώνεται, τα Θεοφάνεια.

Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί εσωτερικού

Στο μεταξύ, στους δημοφιλείς εγχώριους προορισμούς για όσους θέλουν να ταξιδέψουν τις γιορτές συγκαταλέγονται η Κέρκυρα, η Ρόδος, το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια, με τα Τρίκαλα, ωστόσο, να κρατούν τα σκήπτρα λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων που διαθέτουν. Ιδιαίτερα αγαπητός είναι ο Μύλος των Ξωτικών, στα Τρίκαλα, όπου ζωντανεύει με εντυπωσιακό τρόπο η μαγεία των Χριστουγέννων. Τα εν λόγω πακέτα είναι τριών ημερών (δύο διανυκτερεύσεις).