Skip to main content

Ετοιμάζουν βαλίτσες για τα Χριστούγεννα οι Θεσσαλονικείς-Γεμίζουν τα τσάρτερ για Κ.Ευρώπη

Ποιους προορισμούς εξωτερικού και εσωτερικού επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς – Οι πρώτες ενδείξεις είναι άκρως αισιόδοξες, λένε τουριστικοί πράκτορες

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζουν βαλίτσες για να εκδράμουν σε άκρως δημοφιλείς προορισμούς για τις γιορτές.

Πρώτες στις προτιμήσεις τους η Πράγα, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, το Παρίσι αλλά και η Ρώμη, ενώ στο μικροσκόπιο κάποιων, που έχουν μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια, μπαίνουν και οι εξωτικοί προορισμοί, αλλά και η Αμερική.

Φέτος δεν λείπουν και οι περιπτώσεις τουριστικών πρακτορείων που προχώρησαν σε συνεργασίες για ναυλώσεις τσάρτερ, προκειμένου να προκύψουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για τους εν δυνάμει εκδρομείς των Χριστουγέννων.

«Υπάρχει κινητικότητα, άρχισαν από νωρίς να ρωτούν και πλέον κλείνουν πακέτα, αλλά και μεμονωμένα τα ταξίδια τους για τα Χριστούγεννα οι Θεσσαλονικείς. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να το σκεφτούν, αλλά σε δύο τρεις ημέρες επανέρχονται και κλείνουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στη Voria.gr o ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνος Κουράκος, υπογραμμίζοντας πως πέρα από τον Οκτώβριο που πήγε καλά τουριστικά και ο Νοέμβριος ήταν άκρως θετικός, καθώς μεταξύ άλλων καταγράφηκαν πολλά επαγγελματικά ταξίδια, αλλά και συμμετοχές σε εκθέσεις. Στην κινητικότητα συνέβαλε και ο κάθε άλλο παρά χειμωνιάτικος καιρός και προπάντων η διάθεση για αποδράσεις, ακόμη και ολιγοήμερες.

Αναφορικά με τις τιμές των χριστουγεννιάτικων πακέτων, αυτές είναι τσιμπημένες κατά περίπου 20% ελέω της αύξηση τους κόστους της ενέργειας που αντικατοπτρίζεται στις αυξήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις μετακινήσεις και στα ξενοδοχεία. Ωστόσο οι αυξήσεις αυτές είναι η συνέχεια, όπως εξηγεί ο κ. Κουράκος, αυτών που προέκυψαν από το καλοκαίρι και μετά.

Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί εσωτερικού

Στο μεταξύ, στις δημοφιλείς επιλογές για όσους θέλουν να ταξιδέψουν τις γιορτές εντός της χώρας συγκαταλέγονται οι ορεινοί προορισμοί μεταξύ αυτών ο Άγιος Αθανάσιος Πέλλας, η Φλώρινα και το Πήλιο, καθώς οι επισκέπτες των περιοχών αυτών το συνδυάζουν και με τα χιονοδρομικά, προκειμένου να ζήσουν μία άκρως χειμερινή εμπειρία.

Δεν λείπουν και εκείνοι που τελευταία στιγμή επιλέγουν το Μπάνσκο, λόγω της εγγύτητας με τη Θεσσαλονίκη, αλλά και της δυνατότητας που τους προσφέρει για σκι.