Skip to main content

Πού θα ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς την 28η Οκτωβρίου - Sold out η Μάλτα

Ποιοι είναι οι top προορισμοί σε εξωτερικό και εσωτερικό - Ανάγκη για να αποδράσουν από την καθημερινότητα έχουν οι Θεσσαλονικείς.

Έτοιμοι για απόδραση ενόψει της αργίας της 28ης Οκτωβρίου εμφανίζονται οι Θεσσαλονικείς που έχοντας ως πιθανή ημερομηνία εκκίνησης για ολιγοήμερες διακοπές την 25η Οκτωβρίου, καθώς την επόμενη ημέρα γιορτάζει ο πολιούχος Άγιος Δημήτριος, ετοιμάζουν βαλίτσες κυρίως για το εξωτερικό.

Η εσωτερική ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων ωθεί πολλούς Θεσσαλονικείς κυρίως εκτός χώρας, με τη Μάλτα να έχει φέτος την τιμητική της, καθώς υπάρχει απευθείας σύνδεση με αεροπορική εταιρεία low cost. Βάσει των στοιχείων που έχουν οι τουριστικοί πράκτορες ο εν λόγω προορισμός είναι sold out. Οι λόγοι που επιλέγεται μεταξύ άλλων είναι η κοντινή της απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, το ιδιαίτερο χρώμα που διαθέτει, η ιστορία της που είναι συνδεδεμένη με τους ιππότες, η πανέμορφη καστροπολιτεία Βαλέτα, και φυσικά το κλίμα της.

Η Μάλτα βρίσκεται στο κομμάτι εκείνο της Μεσογείου που έχει μεγάλη εγγύτητα στα παράλια της βόρειας Αφρικής. Κάτι που επηρεάζει το κλίμα της, καθιστώντας τη νησιωτική χώρα ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Διόλου τυχαία, άλλωστε, οι μετεωρολογικές μετρήσεις βγάζουν την πρωτεύουσά της Μάλτας, Βαλέτα, ως την πιο ηλιόλουστη πόλη στην Ευρώπη.

«Θέλουν να ταξιδέψουν»

Και δεν είναι μόνο η πληρότητα των πτήσεων που αποδεικνύει μεγάλη πρωταγωνίστρια φέτος τη Μάλτα, αλλά και τα τουριστικά πακέτα που είναι sold out για τον εν λόγω προορισμό.

Την ίδια ώρα έντονη κινητικότητα καταγράφεται για τους ιταλικούς προορισμούς, για όπου υπάρχει απευθείας πτήση, με τη Ρώμη και το Μιλάνο να κρατούν τα σκήπτρα.

Τη δική της επιρροή ασκεί και η Κωνσταντινούπολη παρά το γεγονός πως υπάρχει ένταση με τη γειτονική χώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που την επιλέγουν, όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, o ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνος Κουράκος, υπογραμμίζοντας πως ζήτηση εμφανίζουν η Βιέννη, η Βουδαπέστη, αλλά και το Λονδίνο.

«Δεν βλέπουμε να έχει επηρεαστεί, επί του παρόντος, το ταξιδιωτικό κοινό από την ενεργειακή κρίση και τη γενικότερη ακρίβεια. Θέλει να ταξιδέψει όπως φαίνεται από τις κρατήσεις», τονίζει ο κ. Κουράκος.

Αναφορικά με τους εσωτερικούς προορισμούς η πλειονότητα όσων αποφασίζουν να μείνουν εντός της χώρας επιλέγει τα Ζαγοροχώρια και το Πήλιο.