Skip to main content

Πού θα ταξιδέψουν οι Θεσσαλονικείς το Πάσχα - Οι δημοφιλείς προορισμοί

Μεγάλο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι νησιωτικοί προορισμοί για το ορθόδοξο Πάσχα – Δημοφιλές, για μία ακόμη χρονιά, το Παρίσι.

Τις βαλίτσες τους για τα νησιά αλλά και για το εξωτερικό ετοιμάζουν οι Θεσσαλονικείς, με την Κέρκυρα να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της, μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών εντός των ελληνικών τειχών. Όσο για το εξωτερικό, το Παρίσι, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές των Θεσσαλονικέων, ενώ έντονη δυναμική παρουσιάζει η ζήτηση για Καππαδοκία αλλά και για την Ιερουσαλήμ, με μεγάλο το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για την αφή του Αγίου Φωτός.

Την ανάσα που παίρνει φέτος ο εσωτερικός τουρισμός, ενόψει του Πάσχα, καταγράφουν και τα στοιχεία που συνέλεξε το airshop.gr, για λογαριασμό της Voria.gr.

Συγκεκριμένα πρώτη στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων έρχεται η Κέρκυρα, η οποία ωστόσο κονταροχτυπιέται με τη Ρόδο καθώς η δεύτερη προσφέρει δελεαστικότερες τιμές. Το top – 5 των προορισμών των Θεσσαλονικέων συμπληρώνουν  οι πάντοτε δημοφιλείς Μύκονος και Σαντορίνη και ακολουθούν η Κρήτη και η Πάτμος. Σύμφωνα με το airshop.gr, η κίνηση σε σχέση με το Πάσχα του 2018 είναι αυξημένη κατά 10%.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων η τουριστική κίνηση για την Κέρκυρα αναμένεται φέτος ενισχυμένη, ενώ οι πληρότητες στη Σαντορίνη αγγίζουν το 70 – 80% και στη Μύκονο το 75%.

Όπως λένε εκπρόσωποι του κλάδου η έντονη στροφή προς τον εσωτερικό τουρισμό είναι επακόλουθο και των ανταγωνιστικών τιμών που προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία σε σύγκριση με ξενοδοχεία του εξωτερικού, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει, περεταίρω και την εισερχόμενη τουριστική κίνηση.

Δημοφιλές το Παρίσι

Ψήφο εμπιστοσύνης για μία ακόμη χρονιά δίνουν οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη στο Παρίσι και ακολουθούν η Καππαδοκία, η Κωνσταντινούπολη, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τριήμερο πακέτο για το νησί των Φαιάκων με ημιδιατροφή είναι στα 250 ευρώ, ενώ για το Παρίσι, για πέντε διανυκτερεύσεις, το πακέτο διαμορφώνεται στα 550 ευρώ.  

Η περίπτωση της Χαλκιδικής

Ακόμη και αν δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλών πασχαλινών προορισμών η Χαλκδική, εντούτοις για τους Θεσσαλονικείς αποτελεί για έναν διαχρονικό προορισμό. Ανάλογα με τη διάθεση, οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν το πρώτο, ή το δεύτερο πόδι και οι πιο «ψαγμένοι» το τρίτο. Έτσι και φέτος η Χαλκιδική, ακόμη και αν οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι σχετικά χαμηλές, αναμένεται να γεμίσει από τουρίστες της τελευταίας στιγμής και κυρίως από Θεσσαλονικείς που θα την επιλέξουν έστω και για μία σύντομη απόδραση.

Τι λέει η FedHATTA

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ανήκουν σε Συνδέσμους-μέλη της FedHATTA, η κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών παρουσιάζεται αυξημένη κατά 15% για την περίοδο του Πάσχα τόσο για τους εγχώριους προορισμούς, όσο και για  προορισμούς του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τη FedHATTA δημοφιλέστεροι νησιωτικοί προορισμοί φέτος είναι η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος, η Πάτμος και η Σύρος, ενώ έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται για το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο.

Στο εξωτερικό, μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η ζήτηση για Ισραήλ  καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8-10%. Παράλληλα, ισχυρή αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις για ταξίδια στην Ιορδανία, στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και την Αίγυπτο, ενώ συνεχιζόμενη ζήτηση υπάρχει για τη Γαλλία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ισπανία.