Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
x

ΠΟΥ: ΞΕΚΙΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να στείλει ομάδα ειδικών στην Κίνα, προκειμένου να διερευνήσει την προέλευση της πανδημίας.

Ομάδα στην Κίνα, ετοιμάζεται να στείλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προκειμένου να διερευνήσει την προέλευση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και με την ελπίδα πως, ό,τι ανακαλύψει, θα αποτελέσει πολύτιμο όπλο στη μάχη κατά της εξάπλωσής του,

Ενόσω ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, στη Βραζιλία, την Ινδία και άλλα μέρη του πλανήτη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επιμένει ότι «η γνώση της πηγής του ιού είναι πολύ σημαντική» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά πιθανότατα τα χειρότερα μένουν να έρθουν τους επόμενους μήνες.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η σύνθεση της ομάδας η οποία θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Κίνα ούτε ποια ακριβώς είναι η αποστολή της. Έως σήμερα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο νέος κορωνοϊός μεταδόθηκε από τα ζώα στους ανθρώπους σε μία υπαίθρια αγορά άγριων ζώων στη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, όπου εντοπίστηκε ο ιός αρχικά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.

Καθώς η πανδημία συνεχίζει την επέλασή της στις ΗΠΑ, η Αριζόνα, το  Τέξας, η Φλόριντα και η Καλιφόρνια επέβαλαν νέους περιορισμούς στους κατοίκους και υπαναχωρούν στην άρση του lockdown. Στο   Όρεγκον και το Κάνσας, η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους είναι πλέον υποχρεωτική, όπως ανακοινώθηκε χθες, ενώ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει σε εθνικό επίπεδο την κάλυψη του προσώπου.

Μόνο στις ΗΠΑ καταγράφονται περισσότερο από το ένα τέταρτο των κορυσμάτων του Covid-19 - περίπου 2,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες λοιμώξεις και 126.131 θάνατοι. Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων ανέρχεται σε 504.927, ενώ τα κρούσματα φθάνουν σήμερα σχεδόν τα  10,3 εκατομμύρια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ