Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018
x

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ: ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 1.400 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΝΩΝ ΤΥΦΩΝΩΝ

Σε έκθεση που κατατέθηκε στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών η κυβέρνηση του νησιού σημειώνει πως καταγράφηκαν 1.427 θάνατοι.

Σε έμμεση παραδοχή ότι ο αριθμός των νεκρών από τους καταστροφικούς περσινούς τυφώνες ήταν τουλάχιστον 20 και πλέον φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό προέβη η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο.

Σε έκθεση που κατατέθηκε στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών η κυβέρνηση του νησιού σημειώνει πως καταγράφηκαν 1.427 θάνατοι πάνω από τον μέσο όρο των προηγούμενων τεσσάρων ετών, μεταδίδει το skai.gr.

Απέφυγε πάντως να επικαιροποιήσει τον επίσημο απολογισμό, που έκανε λόγο για 64 νεκρούς, λέγοντας ότι οι αναθεωρήσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη που έχει ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Παρά την επιμονή της κυβέρνησης στους 64 νεκρούς πάντως πολλοί ανεπίσημοι απολογισμοί τοποθετούσαν τον αριθμό των θυμάτων σε πολλές εκατοντάδες ή χιλιάδες.

Η έκθεση περιλαμβάνει σχέδια ανοικοδόμησης του νησιού ύψους 139 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τις Αρχές να σημειώνουν πως οι αυξημένες απώλειες ήταν αποτέλεσμα αλυσιδωτών προβλημάτων στις υποδομές του νησιού.

Τα πλήγματα των τυφώνων Μαρία και Ίρμα σε διάστημα τριών εβδομάδων το φθινόπωρο του 2017 διέλυσαν το σύστημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης του Πουέρτο Ρίκο, αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους χωρίς βασικές παροχές.

Ταυτόχρονα, οι πλημμύρες απέκλεισαν οικισμούς, στερώντας την πρόσβαση σε τρόφιμα και φάρμακα, ειδικά σε ηλικιωμένους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ