Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΟΥΛΑΚΑΣ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Με την ελπίδα η επόμενη Δημοτική Αρχή να ακούει τους επαγγελματίες της πόλης. Άρθρο του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Κ. Ζέρβα.

του Άκη Πούλακα*

Κάνοντας μια ανασκόπηση στη δράση του επιμελητηρίου μας την τελευταία πενταετία, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε  την προσήλωσή του στις ίδιες, σταθερές αξίες από την ημέρα της ίδρυσής του. Ως σύμβουλος όλων των επαγγελματιών του Νομού μας, προσπαθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό -ακόμα και μέσα στην ακόμα δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε- να στέκεται στο πλευρό των μελών του, παρέχοντάς τους σημαντικές υπηρεσίες που αφορούν την ενημέρωση, την υποστήριξη και την εξωστρέφεια.

ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτικές νομικές και λογιστικές  υπηρεσίες από εξειδικευμένους συνεργάτες, υποστήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μέσω επιδοτήσεων της συμμετοχής τους σε εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, αλλά και έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση μέσω σεμιναρίων και ημερίδων για θέματα που άπτονται του σύγχρονου γίγνεσθαι του επαγγελματικού τους κλάδου, είναι μόνο μερικές από τις πολύ σημαντικές δραστηριότητές του.

Ο ρόλος του πολυδιάστατος, καθώς εκτός από τη στήριξη που προσφέρει στους επαγγελματίες ως σύμβουλός τους, έχει την υποχρέωση ως φορέας εκπροσώπησής τους, να μεταφέρει τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τα αιτήματά τους στους αρμόδιους φορείς (αυτοδιοίκηση, κεντρική διοίκηση), πιέζοντας για απαντήσεις και άμεσες λύσεις.

Η πολυδιάστατη δράση και προσφορά του επιμελητηρίου μας θα ήταν ακόμα αποτελεσματικότερη, εάν απέναντί του υπήρχε μια σοβαρή δημοτική αρχή με γνώση, σχέδιο και διάθεση συνεργασίας. Ενδεικτικά, θα αναφέρω την απουσία διαλόγου και συνεννόησης σε σημαντικά θέματα που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των επαγγελματιών, όπως:

-οι θέσεις στάθμευσης, που λιγοστεύουν διαρκώς χωρίς να υπάρχει κανένα πλάνο αντικατάστασή τους

-τα πλαστικά κολονάκια, που τοποθετήθηκαν βιαστικά, χωρίς σχέδιο και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνέπειες για τους επαγγελματίες

-τα τραπεζοκαθίσματα, και τη χαρακτηριστική ανικανότητα και τεράστια καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις κανονιστικές ρυθμίσεις

-η μνημειακή παρακαταθήκη της πόλης, η παρακμή και απαξίωση της οποίας επηρεάζει πέρα από την γενική εικόνα και τον τζίρο των παρακείμενων επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση του Δήμου επιδεικνύοντας άγνοια -και πολλές φορές ακόμα και αδιαφορία- για τα προβλήματα και τις ανάγκες των επαγγελματιών της πόλης, φάνηκε ανεπαρκής και ανίκανη να δώσει ουσιαστικές λύσεις τα 4 προηγούμενα χρόνια.

Το διακύβευμα, λοιπόν, των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών για τον κλάδο μας είναι η εκλογή ενός Δημάρχου που γνωρίζει την πόλη, θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον εμπορικό κόσμο, θα έχει ανοιχτές πόρτες και διάθεση να συμβάλλει με προτάσεις, πρωτοβουλίες και λύσεις στα πολλά προβλήματα των επαγγελματιών της πόλης μας.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την επιλογή και στήριξη προσώπων που προέρχονται από τον επαγγελματικό κλάδο, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη σωστή προσέγγιση των προβλημάτων και την αποτελεσματική και ουσιαστική αντιμετώπισή τους.

**ο Άκης (Αντώνιος – Δημήτριος) Πούλακας είναι επιχειρηματίας, μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ