Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΞΑΦΡΙΖΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Σε βάρος της γυναίκας εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από Αυστρία και Ουγγαρία - Η συνολική λείας της ανέρχεται σε 323.000 ευρώ.

Ένα... λαυράκι φαίνεται να έπιασε η ΕΛΑΣ με τη σύλληψη μίας 26χρονης που ενεπλάκη σε σημαντικές υποθέσεις διαδικτυακής απάτης σε βάρος εταιρειών αλλά και ατόμων όταν με ερωτικό πρόσχημα προφασιζόταν ότι είχε οικονομικό πρόβλημα. Το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφερε να αποσπάσει παράνομα, μαζί με τους συνεργούς της, ανέρχεται σε 323.000 ευρώ.

Σε βάρος της γυναίκας που είναι υπήκοος Ουγγαρίας εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις Αυστριακές και Ουγγρικές Αρχές, αντίστοιχα, για τα αδικήματα, κατά περίπτωση, της απάτης, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πράξεις που τελέστηκαν κατά τα έτη 2016, 2017, 2018, 2020 και 2021.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις Αυστριακές και Ουγγρικές Αρχές, εκπροσώπους του Δικτύου ENFAST, αστυνομικούς της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Α.Ε.Α. και τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου.
ουγγαρια

Άμεσα συστήθηκε ειδική ομάδα έρευνας με αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων, οι οποίοι στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, απογευματινές ώρες χθες εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και συνέλαβαν την 26χρονη γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν τα ευρωπαϊκά εντάλματα.

Η 26χρονη γυναίκα, η οποία όπως προκύπτει από τις έρευνες αποτελεί μέλος εγκληματικής ομάδας, κατηγορείται για:

διαδικτυακές επιθέσεις σε εταιρείες, όπου απέστελλε ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τροποποιημένα τιμολόγια, επιτυγχάνοντας μεταφορές χρημάτων σε ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του κυκλώματος. Επεμβαίνοντας σε ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ δύο μερών μπορούσε να αποσπάσει ή να αλλάξει πληροφορίες, αποκομίζοντας συνακόλουθα παράνομο περιουσιακό όφελος (μέθοδος Business Email Compromise – B.E.C. «Man in the middle M.I.T.M.»).

Διαδικτυακές απάτες με δημιουργία ψεύτικων προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου με ερωτικό πρόσχημα προφασιζόταν επείγουσα οικονομική ανάγκη, ενώ υποσχόταν ψευδώς έντοκη επιστροφή χρημάτων, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό χρηματικά ποσά από τους παθόντες (τύπος απάτης «Love Scam – Romance Scam»).

Το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφερε να αποσπάσει παράνομα, μαζί με τους συνεργούς της, ανέρχεται σε (323.000) ευρώ, το οποίο αποσπασματικά μεταφέρθηκε σε πολυάριθμους λογαριασμούς τραπεζικών καταστημάτων σε Αυστρία, Φινλανδία, Νορβηγία και Κίνα, που εκδόθηκαν από την ίδια ή τη μητέρα της με χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ