Skip to main content

Πούτιν: Απόλυτη αποτυχία Ποροσένκο τα αποτελέσματα των εκλογών

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα εξαρτηθούν από την πολιτική που θα υιοθετήσει η νέα ηγεσία της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι τα αποτελέσματα των ουκρανικών εκλογών δείχνουν την απόλυτη αποτυχία της πολιτικής του Πέτρο Ποροσένκο. Την δήλωση αυτή έκανε στους δημοσιογράφους στο Βλαδιβοστόκ, όπου είχε συνομιλίες με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν.

«Τι εκτίμηση να κάνω; Είναι μια πλήρης, απόλυτη αποτυχία της πολιτικής Ποροσένκο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα των ουκρανικών εκλογών. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νέα ηγεσία ( της Ουκρανίας) δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνει αυτό, το καταλαβαίνει περίφημα» και επεσήμανε ότι «το να καταλαβαίνεις είναι ένα πράγμα, ενώ το να διαμορφώνεις μια ρεαλιστική πολιτική που να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του λαού σου είναι άλλο πράγμα».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα εξαρτηθούν από την πολιτική που θα υιοθετήσει η νέα ηγεσία της Ουκρανίας. Παράλληλα διευκρίνισε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις της με την Ουκρανία , αλλά δεν μπορεί να το κάνει αυτό μονομερώς.