Skip to main content

Πούτιν: Να μας ευχαριστεί η ΕΕ που υπογράψαμε συμφωνία με την Ελλάδα

«Τι κακό υπάρχει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος - Δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα στην ΕΕ, τόνισε

Η συμφωνία για την από κοινού κατασκευή της επέκτασης του αγωγού αερίου Turkish Stream στην Ελλάδα θα βοηθήσει την Αθήνα να εξυπηρετήσει το χρέος της προς τους διεθνείς πιστωτές της, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, όπου έδωσε το «παρών» και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA NOVOSTI ο Ρώσος πρόεδρος δεν βλέπει κάποια βοήθεια για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αν η ΕΕ θέλει η Ελλάδα να πληρώσει το χρέος της τότε θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε.

«Η ΕΕ θα έπρεπε να μας χειροκροτά. Τι κακό υπάρχει με τη δημιουργία νέων θέσεων για την Ελλάδα;», διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, εκπρόσωποι των δύο χωρών υπέγραψαν μια συμφωνία για τη δημιουργία του αγωγού που θα μεταφέρει 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο.