Skip to main content

Πούτιν: «Οδύνη στην καρδιά των Ρώσων» για τη φωτιά στο Παρίσι

Ο Πούτιν πρότεινε να στείλει στη Γαλλία «τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανοικοδόμηση μνημείων.

Η πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στη διάρκεια της νύχτας προκαλεί «οδύνη στην καρδιά των Ρώσων», δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ πρότεινε η Μόσχα να στείλει «τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς» για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του μνημείου.

Σε μήνυμα αλληλεγγύης προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και στον γαλλικό λαό, ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνει ότι «η Παναγία των Παρισίων είναι ένα ιστορικό σύμβολο της Γαλλίας, ένας ανεκτίμητος θησαυρός του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού και ένας από τους σημαντικότερους χώρους της χριστιανικής θρησκείας. Η τραγωδία που εξελίχθηκε στη διάρκεια της νύκτας στο Παρίσι προκαλεί οδύνη στην καρδιά των Ρώσων».

Ο κ. Πούτιν, αφού σημείωσε ότι ελπίζει να μπορέσει να ανοικοδομηθεί ο μεγάλος καθεδρικός ναός, πρότεινε να στείλει στη Γαλλία «τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανοικοδόμηση μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, περιλαμβανομένων αρχιτεκτονικών μνημείων του Μεσαίωνα».