Skip to main content

ΠΟΒΑΚΩ: Εμπνευσμένος από το 1821 ο 32ος διαγωνισμός φιλοτέχνησης κοσμήματος

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης-Τον διαγωνισμό διοργανώνει η ΠΟΒΑΚΩ

Από την ελληνική επανάσταση του 1821, αντλεί έμπνευση ο 32ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Κοσμήματος, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας κλαδικής έκθεσης αργυροχρυσοχοΐας, Kosmima.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός φιλοτέχνησης που αποτελεί θεσμό για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας, φέτος έχει ως θέμα το «1821 : Σύγχρονη Ματιά 200 Χρόνια Μετά». Στοχεύει στην ανάδειξη του ταλέντου των δημιουργών και του ελληνικού κοσμήματος, τιμώντας παράλληλα τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Στον διαγωνισμό, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με την ΔΕΘ HELEXPO δικαίωμα συμμετοχής  έχουν:

-Μαθητές σχολών αργυροχρυσοχοΐας ή / και ομάδες μαθητών, έως διμελείς

-Σπουδαστές σχολών σχεδιασμού ή / και ομάδες σχεδιαστών, έως διμελείς  

-Επαγγελματίες σχεδιαστές κατασκευαστές, σχεδιαστικές ομάδες ή εταιρίες κ.λπ., που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο και μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένα ή σαν μέλη ομάδας.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής είναι η Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00.

Στην οργανωτική επιτροπή μετέχουν οι:

-Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ)

- Συντεχνία Χρυσοχόων - Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ)

- Σύλλογος Κοσμηματοπωλών - Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ)

-Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ)

-ΔΕΘ-HELEXPO

Σημειώνεται πως οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό,  είναι αναρτημένα σε πίνακα ανακοινώσεων στα γραφεία της ΠΟΒΑΚΩ και της ΔΕΘ - HELEXPO αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα της (www.povako.gr & www.helexpo.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.