Skip to main content

ΠΟΒΑΚΩ προς Γεωργιάδη: Η αγορά δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς

Η αγορά εξαιτίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε μόνιμη μέγγενη εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, αναφέρει η ΠΟΒΑΚΩ σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη ημέρα του λιανεμπορίου κρούει με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών υπογραμμίζοντας πως η αγορά, εξαιτίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε μόνιμη μέγγενη εδώ και σχεδόν έναν χρόνο.

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές, στο ίδιο έργο, παρακολουθώντας δηλώσεις επί δηλώσεων λοιμωξιολόγων, διαβάζοντας πιθανά σενάρια για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της αγοράς και επαναφορά ενδεχομένως του click away, ειδικά σε περιοχές όπου η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιβαρυμένη. Η πολύ μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν αντέχει άλλα «άνοιξε - κλείσε» και νέους πειραματισμούς. Προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές μας από τα δυο προηγούμενα lockdowns, και από όλο τα διάστημα που η αγορά λειτούργησε με περιοριστικά μέτρα, και τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ενδεχόμενα νέα μέτρα», αναφέρεται στην επιστολή.

«Αναμφίβολα κατανοούμε την κατάσταση, αλλά θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, πως η μικρή επιχείρηση, σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των λοιμωξιολόγων, δεν εισφέρει στην επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, πόσω μάλλον τα καταστήματα του κλάδου μας που δέχονται καθημερινά μικρό αριθμό πελατών και διαθέτουν ελεγχόμενη είσοδο. Ο κλάδος μας έχει επιδείξει την απαραίτητη υπευθυνότητα και θα συνεχίσει να το πράττει καθ´ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ως οφείλει. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως το εμπόριο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες και συντηρεί μεγάλο αριθμό οικογενειών, που αυτή την περίοδο ζουν σε συνεχή ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα, τονίζεται στην επιστολή της ΠΟΒΑΚΩ, η οποία καταλήγει «κατανοώντας απόλυτα την κατάσταση και γνωρίζοντας πως η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό, σας ζητούμε να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να τηρείται ο χρόνος για τα ψώνια των καταναλωτών και να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, σε μια αγορά, όμως, ανοιχτή».