Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΟΞ: ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Πυκνώνουν οι αναφορές για ειδικούς ελέγχους, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων - Επιστολή στους Έλληνες ευρωβουλευτές

Επιστολή σε όλους τους ευρωβουλευτές, αλλά και στους υπουργούς Εξωτερικών και Τουρισμού, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τους ελέγχους ελλήνων επιβατών στα αεροδρόμια Γερμανίας και Βελγίου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γρ. Τάσιος, και ο ΓΓ, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, εκφράζουν τις ανησυχίες και τον προβληματισμό τους για το «γεγονός ότι πυκνώνουν οι αναφορές για ειδικούς ελέγχους – και μάλιστα σε ξεχωριστούς χώρους των αεροδρομίων – στις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών πτήσεων από και προς την Ελλάδα με κατεύθυνση/προέλευση χώρες της Συνθήκης Σένγκεν».

Όπως επισημαίνουν, παρά τη δημοσιότητα που έχει λάβει το σχετικό θέμα στην Ελλάδα και τις σχετικές διευκρινίσεις από τις αρχές κρατών, όπως η Γερμανία και το Βέλγιο, «είναι προφανές ότι έχει υιοθετηθεί μία ξεχωριστή διαδικασία, η οποία δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, ταλαιπωρία αλλά και ερωτήματα, τόσο στους έλληνες, όσο και στους ξένους επιβάτες, πλήττοντας καίρια την αξιοπιστία της χώρας και ασφαλώς και την τουριστική διακίνηση».

«Με δεδομένο ότι μέσω αυτών των διαδικασιών δημιουργείται η εντύπωση ότι η χώρα μας αντιμετωπίζεται με ένα απροσδιόριστο “ειδικό καθεστώς”, σαν να μην βρισκόταν εντός Συνθήκης Σένγκεν, ζητούμε τη συμβολή σας ώστε το ζήτημα αυτό να τεθεί πιο επιτακτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό την άμεση άρση του ανωτέρω "καθεστώτος"», καταλήγει η επιστολή της ΠΟΞ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ