Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

ΠΟΞ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όπως η υπερφορολόγηση κ.α.

Τα μεγάλα ζητήματα του ξενοδοχειακού κλάδου βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, οι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της ΠΟΞ για τη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων όπως η υπερφορολόγηση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων, το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, έγινε παρουσίαση του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, GDPR, ο οποίος ισχύει από τα τέλη Μαρτίου 2018 στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Σε σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος τονίζει: «Η ώρα της μεγάλης ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι ώρα εφησυχασμού. Αυτό μπορεί να το πιστεύουν όσοι είναι έξω από το χορό. Εμείς ξέρουμε όμως τι σημαίνει να κρατάς «όρθιο» ένα ξενοδοχείο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε. Εμείς οφείλουμε να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και να είμαστε σε εγρήγορση, για να παραμείνουν ψηλά ο ελληνικός τουρισμός και το ελληνικό ξενοδοχείο, ώστε να συνεχίσουν να συνεισφέρουν δυναμικά στην προσπάθεια για επιστροφή της πατρίδας μας στην κανονικότητα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή»

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννης Ρέτσος και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ