Skip to main content

Σε Γερμανό με Tesla η πρώτη φόρτιση ΙΧ στον κοινόχρηστο σταθμό της ΠΚΜ

Η Περιφέρεια εγκατέστησε τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα μπροστά από το νέο της κτήριο, τον πρώτο κοινόχρηστο σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στην πρώτη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε κοινόχρηστο σταθμό στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σήμερα στο νέο της κτήριο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ένας Γερμανός τουρίστας κάτοχος Tesla σταμάτησε τυχαία στο κτήριο της ΠΚΜ -χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά πριν- , ζήτησε να του φορτίσουν το όχημα και του δόθηκε μια κάρτα με την οποία μπόρεσε να «γεμίσει» το όχημά του χωρίς κανένα κόστος.

Μάλιστα είδηση έκανε γνωστή ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, Κώστας Γιουτίκας μέσω Facebook αναφέροντας χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτηση: «Tο καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου φορτίζει στο καλύτερο ενεργειακά δημόσιο κτίριο της Ελλάδας!! Στο νέο κτίριο της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια είχε προχωρήσει στην εγκατάσταση του πρώτου κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την προώθηση των καλών πρακτικών της Βιώσιμης Αστικής Μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός τοποθετήθηκε μπροστά από το νέο κτήριο της ΠΚΜ την περιοχή του λιμανιού (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη).

Πιο αναλυτικά εν λόγω σταθμός έχει τη δυνατότητα φόρτισης δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταυτόχρονα, με μάξιμουμ παροχή ηλεκτρικού φορτίου τις 22 kW για κάθε πρίζα και η χρήση του είναι δωρεάν.

Ο συγκεκριμένος σταθμός φόρτισης, με υποστήριξη σε συνεχή βάση από ειδική εξελιγμένη software πλατφόρμα, είναι από τους πλέον σύγχρονους, μοντέλο της παγκοσμίου φήμης εταιρείας EV-Box, η οποία βραβεύτηκε μαζί με άλλες 9 καινοτόμες επιχειρήσεις για τις πρωτοποριακές λύσεις της στο χώρο της καθαρής ενέργειας.

Ο σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελεί ευγενική χορηγία της εταιρείας παροχής λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακής διαχείρισης ENGIE.