Skip to main content

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οργανωτικής ΝΔ για το συνέδριο

«Αναβρασμός» στα στελέχη της Ν.Δ. Οι διεκδικητές της αρχηγίας, έχουν σειρά συναντήσεων, συζητήσεων και επαφών με νέα αλλά και ιστορικά στελέχη. Ο Καραμανλής πάντως αποχωρεί στις 8 Νοεμβρίου, είτε υ
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής τουΕκτάκτου Συνεδρίου για την εκλογή νέου Προέδρου στην παράταξη της ΝέαςΔημοκρατίας. Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής Δημήτρη Σιούφα, στην συνεδρίαση εξετάστηκε το ενδεχόμενο διεύρυνσης του αριθμού των μελών που θα εκλέξουν το νέο αρχηγό της Ν.Δ.

Παρ΄ όλα αυτά δεν ανακοινώθηκε αν θα γίνει η εκλογή από την βάση. Το σίγουρο είναι πως αποφασίστηκε μια νέα συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα γίνει σήμερα, Σάββατο στις 6.00 μμ. Στη συνεδρίαση  μάλιστα, κλήθηκαν και οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. 

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνεδρίου, ο Δημήτρης Σιούφας σημείωσε ότι έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες σκέψεις και προτάσεις.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξη και τη χώρα

Καθήκον όλων είναι η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας

Η ενασχόληση με το συνέδριο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει το θεσμικό ρόλο της ΝΔ, ο οποίος είναι ο έλεγχος της κυβέρνησης.

Σχετικά με τη διεύρυνση του αριθμού των συνέδρων θα ακολουθήσει νέα συζήτηση της Επιτροπής το απόγευμα του Σαββάτου και για αυτό τον λόγο καλούνται να διατυπώσουν τις απόψεις τους οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Στις εργασίες του συνεδρίου, δεν μετέχει η ΝτόραΜπακογιάννη , που ως γνωστό παραιτήθηκε από μέλος , αφού αναμένεται ναδιεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

«Αναβρασμός» στα στελέχη της Ν.Δ. Οι διεκδικητές της αρχηγίας, έχουν σειρά συναντήσεων , συζητήσεων  και επαφών  με νέα  αλλά και ιστορικά στελέχη.  Ο Καραμανλής πάντως αποχωρεί στις 8 Νοεμβρίου, είτε υπάρχει πρόεδρος, είτε όχι.

Στην έναρξη του συνεδρίου, δεν ήταν παρών ούτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, γεγονός που ενισχύει τα σενάρια που τον θέλουν να μπαίνει και ο ίδιος  στην κούρσα της διαδοχής.

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε συναντήσεις  με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήρε για να μην καταντήσει η Ν.Δ «Ζίγδης» και Ένωση Κέντρου, όπωςχαρακτηριστικά είπε.

Λίγο πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη συνεννόησης,  από όλα τα στελέχη της ΝΔ. «Τούτη την ώρα, πρέπει να κυριαρχήσει πρώτα από όλα η νηφαλιότητα και σοβαρότητα από όλους», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε «να σφυρηλατηθεί ακόμα περισσότερο η συνοχή μας, η ενότητά μας, η ομοψυχία μας».

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης,  επανέλαβε ότι μπορεί να βρεθεί ένα πολιτικό πλαίσιο «το οποίο να ανταποκρίνεται στον πολιτικό πολιτισμό, που έχουμε αναπτύξει μέσα στη Νέα Δημοκρατία.Έχει δημιουργηθεί μια εικόνα, που δεν νομίζω ότι ταιριάζει στον πολιτισμό της Νέας Δημοκρατίας. Θα βρούμε το δρόμο μας, θα βρούμε τη λύση μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής, έγινε και  η συνάντηση μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και Βαγγέλη Μειμαράκη. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, μετά το τέλος του ραντεβού, επανέλαβε την πεποίθηση του ότι απαιτείται εκλογή από τη βάση του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι οι διαδικασίες μπορούν να προωθηθούν άμεσα κι ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, όπως συνέβη και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν βρισκόμαστε σε κρίση. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε πολύ χειρότερα. Θυμίζω ότι όποιος υποστήριζε το 2008 ότι ο κ.Παπανδρέου θα έβγαινε πρωθυπουργός, θα πήγαινε στο ... φρενοκομείο»κατέληξε ο ο κ.Μειμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποστήριξε ότι αυτήν την ώρα  για τον κόσμο της παράταξης «προέχει ο ρόλος της αντιπολίτευσης », αλλά απέφυγε και πάλι να απαντήσει για το αν θα διεκδικήσει την αρχηγία της Ν.Δ.  αναφέροντας  χαρακτηριστικά ότι  « αυτοσκοπός δεν είναι η αρχηγία, με ενδιαφέρει ηφανέλα και όχι το περιβραχιόνιο».

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει μεόλους τους φερόμενους ως υποψήφιους έτσι ώστε να υπάρξει συνεννόηση ωςπρος τη διαδικασία εκλογής.

Πάντως ο Κώστας Καραμανλής διαμήνυσεότι είτε έχει αναδειχθεί διάδοχος, είτε όχι, στις 8 Νοεμβρίου αποχωρεί.