Skip to main content

PRAKSIS: Έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Καμάρα - Στόχο έχει να δείξει ότι το φαινόμενο των προσφυγικών ροών στη χώρα μας δεν είναι καινούριο.

Iστορίες προσφυγιάς που σκιαγραφούν τις ροές ανθρώπων που πέρασαν από τη χώρα μας μεταξύ 1915 και 2017, «διηγείται» η PRAKSIS για τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, μέσα από μια υπαίθρια έκθεση στην Καμάρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Μέχρι το απόγευμα, η οργάνωση παρουσιάζει μία συρραφή ιστοριών και εικόνων που έχουν στόχο να δείξουν ότι το φαινόμενο των προσφυγικών ροών στη χώρα μας δεν είναι καινούργιο και στη διάρκεια των χρόνων δείχνει ότι κάποιες ιστορίες, ίσως και να επαναλαμβάνονται.

«Αρμενία, Πόντος, Μικρά Ασία, Συρία. Διαφορετικοί προορισμοί, παρόμοιες αντιξοότητες, ίδιες στερήσεις. Η Ελλάδα αποτέλεσε πέρασμα για ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από τα μέρη που διαβιούσαν και εξαναγκάστηκαν να φτιάξουν μια καινούρια ζωή σε έναν άλλο τόπο. H Θεσσαλονίκη ενέπνευσε τη δημιουργία πολλών ιστοριών, που εκφράστηκαν σε μορφή τέχνης από ανθρώπους που δέθηκαν με τον τόπο αυτό, ακόμη και αν ήταν περαστικοί» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της οργάνωσης.