Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΜΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΖΑΕΦ

Το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων διέψευσε την ελληνική διπλωματική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για το «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία»

Σε διάψευση της ελληνικής διπλωματικής παρέμβασης μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ αναφορικά με το «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία» προχώρησε το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την Αθήνα.

«Λαμβάνοντας υπόψιν όσα ειπώθηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διόρθωση αποσπάσματος της συνέντευξης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ επισημαίνουμε ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική πλευρά. Το μόνο αληθές είναι ότι μετά την αντίδραση του Τύπου για το περιεχόμενο της συνέντευξης ελέγχθηκε το περιεχόμενό της και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος απόδοση της δήλωσης του κ. Ζάεφ και για αυτό προχωρήσαμε σε άμεση διόρθωση. Η διορθωμένη εκδοχή μοιράστηκε εκ νέου στον Τύπο», σημειώνεται από το MIA.

Η δήλωση του Ζόραν Ζάεφ

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός όπως μεταδόθηκε αρχικά, είπε στο πρακτορείο πως η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει ότι η ΠΓΔΜ θα είναι η μοναδική χώρα που θα λέγεται «Μακεδονία».

«Καταλαβαίνω την αναταραχή που υπάρχει στη διασπορά σχετικά με τον προσδιορισμό “Βόρεια” στο όνομα, το οποίο δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Αλλά δεν υπάρχει άλλη χώρα “Μακεδονία” εκτός από το δική μας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι η Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρία. Αυτή είναι μόνο η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Λίγες ώρες μετά ήρθε η διόρθωση από το σκοπιανό πρακτορείο, στην οποία άλλαξε η διατύπωση.

«Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα στη Βουλγαρία και ένα στη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί», αναφέρει η διόρθωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ