Skip to main content

Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο υπουργείο Περιβάλλοντος (φωτο)

Το υπουργείο παρέλαβε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παραχωρεί ποδήλατα στους υπαλλήλους του, κάνει ανακύκλωση και αποσύρει τα πλαστικά μίας χρήσης

Συνολικό πλαίσιο μέτρων και κινήτρων συζητάει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη μεγάλη «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση, σε συνεργασία με ειδικούς και φορείς της αγοράς.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε σήμερα τις πράσινες δράσεις του υπουργείου και παρέλαβε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο δημόσιο.

Παράλληλα όπως είπε όλοι οι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν χρήσης ποδηλάτων, μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις τους, ενώ θα εφαρμοστεί η ανακύκλωση σε όλες τις υπηρεσίες του για τα τέσσερα βασικά υλικά: χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο και θα αποσυρθούν σταδιακά τα πλαστικά μιας χρήσης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που μιλάμε για «πράσινη» πολιτική θα πρέπει να «τρέξουμε» σε όλους τους σχετικούς τομείς. Όπως είπε σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης τα ηλεκτρικά οχήματα καλύπτουν ήδη το 10% του συνολικού στόλου, ενώ στην Ελλάδα πέρυσι πωλήθηκαν μόλις 87.

«Είμαστε ακόμη πολύ πίσω», παραδέχθηκε, αλλά σημείωσε πως στόχος είναι να αλλάξει σύντομα η εικόνα.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση: