Skip to main content

Πράσινη συμμαχία ΟΑΣΘ – ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας - Καφέ κάδοι στα αμαξοστάσια

Κοινές δράσεις των δύο οργανισμών για τη διαχείριση των αποβλήτων, με καφέ κάδους στα αμαξοστάσια Σταυρούπολης και Φοίνικα

Σε συνεργασία και πλάνο δράσεων συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη.

Στη συζήτηση που είχαν οι κ.κ. Ταγγίρης και Γεράνης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «πράσινη» συνεργασία, η οποία αφορά τόσο στην ενημέρωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όσο και σε κοινές δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ, σε Σταυρούπολη και Φοίνικα, θα εγκατασταθούν από τον ΦΟΔΣΑ καφέ κάδοι. Στους κάδους αυτούς, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα μπορούν να εναποθέτουν οργανικά απόβλητα, δηλαδή φρούτα, λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια, υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών (και τα κόκκαλα όταν πρόκειται για κρέας και ψάρια), αυγά (και τα τσόφλια), ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, δημητριακά, αλεύρι, ψωμί, κέικ, γλυκά, υπολείμματα και φίλτρα από καφέ – τσάι, γαλακτοκομικά (τυρί, παχύρευστες κρέμες, γιαούρτι), ξηρούς καρπούς και περιβλήματα, κουκούτσια ελιάς και μικρά κλαδιά, φύλλα, χώμα και γκαζόν.

«Στις σύγχρονες κοινωνίες αποτελούν ζητούμενο οι δράσεις με πράσινο πρόσημο οι οποίες διαμορφώνουν περιβαλλοντική συνείδηση και, κυρίως, είναι φιλοπεριβαλλοντικές. Με τον κ. Γεράνη, τον αγαπητό Μιχάλη, μοιραζόμαστε το όραμα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων. Επομένως ο ΟΑΣΘ βάζει πλάτη στην προσπάθεια και το επόμενο χρονικό διάστημα τα αμαξοστάσιά μας θα διαθέτουν καφέ κάδους, ενώ και οι εργαζόμενοι μας θα ενημερωθούν για την χρησιμότητά τους», σημείωσε ο κ. Ταγγίρης.

«Ο καφέ κάδος πηγαίνει στις γειτονιές, πηγαίνει και στον ΟΑΣΘ. Στους κάδους αυτούς θα μπορεί να καταλήγει το 35% όσων έως τώρα θεωρούμε ‘‘σκουπίδια’’, τα οποία, μετά από επεξεργασία, μετατρέπονται σε καλής ποιότητας λίπασμα, το οποίο θα επιστρέφει στους Δήμους. Η όλη διαδικασία θα επιφέρει τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη. Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ και όλοι οι εργαζόμενοι του γίνονται συμμέτοχοι στην προσπάθεια αυτή και τους ευχαριστώ. Όλοι μαζί, συνάπτουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και φροντίζουμε το περιβάλλον, αρχίζοντας από το σπίτι και από τη δουλειά μας», υπογράμμισε ο κ. Γεράνης.