Skip to main content

Πράσινο από Παπανδρέου στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Στον απόηχο των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα όλων των κλειστών
Στον απόηχο των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε το πράσινο φως για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν υπαγορεύεται από την τρόικα, αλλά αποτελεί κεντρική επιλογή και προεκλογική δέσμευση.

«Μπορεί το Μνημόνιο να έχει πτυχές που περιόρισαν τις κινήσεις μας, από την άλλη μεριά, όμως, αυτά τα οποία κάνουμε δεν είναι λόγω Μνημονίου. Οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε δεν είναι λόγω του Μνημονίου. Θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί πολλές φορές είναι εύκολο είτε κι εμείς να συρθούμε είτε και η δημοσιογραφία να σύρεται σε αυτή τη λογική και να μπούμε σε μια παθητική στάση, που συνοψίζεται στην έκφραση "εφόσον το λέει το Μνημόνιο, αυτό κάνουμε"», είπε απευθυνόμενος στους υπουργούς ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Η  απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν είναι θέμα του Μνημονίου. Εμείς θεωρούμε ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων είναι κάτι που βοηθά το νέο άνθρωπο, ανοίγει την αγορά, ανοίγει τη δυνατότητα για καλύτερες υπηρεσίες, ανοίγει τις δυνατότητες για φτηνότερες υπηρεσίες, ουσιαστικά ανοίγει τις δυνατότητες για ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι έχει αναθέσει στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου να εκπονήσει ένα πλαίσιο αρχών για το θέμα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, και μετά, με τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Χάρη Παμπούκη, να υπάρξει συνεργασία με τα υπουργεία, ώστε να καθοριστούν οι επίμαχες πρωτοβουλίες.