Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΔΙΤ ΓΙΑ ΤΟ THESSALONIKI FLYOVER

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση/κατασκευή της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων

Την υπαγωγή στο Νόμο περί Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του έργου «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης», αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, που συνεδρίασε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, Υποδομών & Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Νικόλαου Μαντζούφα και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γεώργιου Καραγιάννη.

Διαβάστε: Εντυπωσιακά βίντεο με το Thessaloniki Flyover στον περιφερειακό

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση/κατασκευή της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων.

Ειδικότερα:

- Το τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο -Κ5 (περιοχή Νοσοκομείου Παπαγεωργίου – πρώην στρατοπέδου Καρατάσου) έως την περιοχή του Νοσοκομείου «ΓΕΝΕΣΙΣ» με μήκος 9,5 χλμ. προβλέπεται να αναβαθμιστεί με την προσθήκη Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου.
- Το τμήμα «ΓΕΝΕΣΙΣ» - Ανισόπεδος Κόμβος -Κ12 (σύνδεση με ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών), μήκους 3,5 χλμ, προβλέπεται να διευρυνθεί κατά μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Βάσει της απόφασης, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα αναλάβει:

-την εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών,
-την κατασκευή του συνόλου των εργασιών,
-τη χρηματοδότηση του έργου, όπως θα προκύψει βάσει του οριστικού σχεδιασμού
-τη συντήρηση και λειτουργία του οδικού έργου, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Περιφερειακής Οδού για όλη τη διάρκεια της σύμπραξης, με αντάλλαγμα πληρωμές διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο έως 30 ετών, εκ των οποίων 4 έτη εκτιμάται να αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 26 έτη την περίοδο λειτουργίας. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας, κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου ανέρχεται στα 370 εκ. ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ