Skip to main content

Πράσινο από ΕΒΖ για το Σχέδιο Εξυγίανσης - Τη Δευτέρα το δικαστήριο

Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταρτίσει η Τράπεζα Πειραιώς, πιστωτής της εταιρείας.

Το πράσινο φως για το Σχέδιο Εξυγίανσης που έχει εισηγηθεί η Τράπεζα Πειραιώς, ο μεγάλος πιστωτής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε., έδωσαν σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση οι μέτοχοι της εταιρείας.

Βάσει του business plan της Πειραιώς, που θα συζητηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουλίου, η εταιρεία θα ζητήσει την υπαγωγή της στις πρόνοιες του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, με την παράλληλη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας, όπως περιγράφεται στο σχέδιο της Τράπεζας.

Παρόντες στη σημερινή συνέλευση ήταν εκπρόσωπος του PQH, μεγαλομετόχου της εταιρείας που τελεί χρέη εκκαθαριστή της άλλοτε ΑΤΕ και ο οποίος εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στη διοίκηση της ΕΒΖ, και εκπρόσωπος των εργαζομένων, που αιτήθηκε την αποζημίωση όσων υπάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς της προσυνταξιοδότησης.

Από τους συνολικά 214 εργαζομένους της εταιρείας, οι 96 προσυνταξιοδοτήθηκαν, με την πρώτη πληρωμή τους να αναμένεται στα τέλη του Αυγούστου. 104 ζήτησαν μετάταξη σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, 12 βγήκαν συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ για δύο εργαζομένους απορρίφθηκε η αίτηση υπαγωγής στο ταμείο ανεργίας.