Skip to main content

Πράσινο για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην ΕΡΤ – Μετά τις εκλογές η απόφαση του ΔΣ

Στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος από την κρατική τηλεόραση.

Σύσκεψη για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος από την ΕΡΤ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη ελήφθη η απόφαση να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση.

Μάλιστα, για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ,  σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο «Δικέφαλοι» θα λαμβάνουν για τα τηλεοπτικά τους ένα ποσό που αγγίζει τα 7,5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συμφωνίας τους με την κρατική τηλεόραση ενώ το αντίστοιχο των «Ομιλητών» ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play out, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.