Skip to main content

Πράσινο φως από EuroWorking Group για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Το συγκεκριμένο ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βουκουρέστι

Ενα πρώτο «πράσινο φως» πήρε η Ελλάδα για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από επιστροφές κερδών ομολόγων στο σημερινό EuroWorking Group, όπως άλλωστε είχε αφήσει να διαφανεί και η Κομισιόν.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης, που επικαλείται το ΑΠΕ,  η συζήτηση στο σημερινό EuroWorking Group κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και επομένως θα μπορούσε να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος κατέληξε.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βουκουρέστι. Επιπλέον, εφόσον οι υπουργοί επικυρώσουν την εισήγηση του EuroWorking Group, θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.