Skip to main content

Πράσινο φως για τα τραπεζοκαθίσματα σε Αγ. Θεοδώρας και Γ. Σταύρου

Εν μέσω αντιπαραθέσεων εγκρίθηκε η κανονιστική για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου.

Σε υψηλούς τόνους και εν μέσω έντονων διαλόγων δόθηκε το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο για την κανονιστική απόφαση για τη διάθεση κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου.

Η κανονιστική εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τους δημοτικούς συμβούλους Μόνικα Αϊβάζογλου και Κωνσταντής Σεβρής να ψηφίζουν κατά και λευκό από την παράταξη των «Εντάξει» οι Σταύρος Καλαφάτης, Σωκράτης Δημητριάδης, Δημήτρης Κούβελας και Σωσώ Αβραμίδου Γκιουλέκα, ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Ράπτης.

Ευθύνες στο δημοτικό συμβούλιο για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης για τους πεζόδρομους επέρριψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

«Τα ίδια πράγματα εισηγούμαστε τρία χρόνια. Απλά το δημοτικό συμβούλιο δεν το ενέκρινε. Δεν υπάρχει καθυστέρηση από μένα, αλλά από το δημοτικό συμβούλιο. Μία με το χωροφύλαξ και μία με τον αστυφύλαξ. Μία με τον δημόσιο χώρο, μία με τους καταστηματάρχες. Εμείς λέμε ότι είναι μια κανονιστική απόφαση, που δίνει ένα κανονιστικό πλαίσιο, απολύτως επεξεργασμένο και θα το βρει η νέα διοίκηση μπροστά της», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Έντονη κριτική στην διοίκηση άσκησαν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν την κανονιστική προκειμένου να δοθεί λύση στους καταστηματάρχες.

Για μια πρόχειρη εισήγηση μετά από τρία χρόνια μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος των Εντάξει Σωκράτης Δημητριάδης. «Όλο αυτό γίνεται προεκλογικά και καλά να βοηθήσουμε τους καταστηματάρχες, να μην πληρώνουν τα πρόστιμα», σημείωσε.  

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρε τόσο καιρό στη διοίκηση να πάρει τη σωστή απόφαση. Ελπίζω πως με τον τρόπο αυτό θα δοθεί μια διέξοδος στους καταστηματάρχες», ανέφερε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα σημείο μηδέν. Άσχετα με τις διαφωνίες που έχουμε, έχουμε εκφράσει συγκεκριμένες απόψεις, αλλά θα υπερψηφίσουμε γιατί πρέπει άμεσα να εκδοθούν άδειες», ανέφερε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Κυριζίδης.

«Μετά από τρία χρόνια που έχει πεζοδρομηθεί η Αγίας Σοφίας, παραμένει σε ένα καθεστώς. Το ψηφίζω, με τις επιφυλάξεις σχετικά με τη λωρίδα και τα σημεία με τα παγκάκια και για τα τραπεζοκαθίσματα, μπροστά από το σχολείο το οποίο νομίζω ότι πρέπει να εξαιρεθεί. Η διοίκηση Μπουτάρη είχε τη δυνατότητα να εγκρίνει την κανονιστική που ήθελε, έπρεπε όμως να γνωρίζει τι ακριβώς ήθελε», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης.