Skip to main content

Πράσινο μέτωπο στην Ευκαρπία με περισσότερα από 10.000 δένδρα

Με την πρωτοβουλία βελτιώνεται το μικροκλίμα της περιοχής προστατεύοντας το έδαφος και την ατμόσφαιρα από τους αέριους ρύπους

Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες και με τη συμμετοχή δεκάδων περιβαλλοντικών, αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων, εθελοντών, μαθητών  και μεμονωμένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε στην Ευκαρπία η δενδροφύτευση που οργάνωσε χθες ο Δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη  Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Φυτεύτηκαν περισσότερα από 4.000 δένδρα, κωνοφόρα και πλατύφυλλα, στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και στην περιαστική δασική έκταση της Ευκαρπίας, ένα υποβαθμισμένο τοπίο από τη χρόνια υπερβόσκηση και όλες τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η χρήση της παλιάς χωματερής Δερβενίου.
Μια δράση που αποτέλεσε συνέχεια της περσινής ΄΄περιβαλλοντικής εκστρατείας΄΄ στον ίδιο χώρο όπου φυτεύτηκαν με διαδοχικές φυτεύσεις  6.000 δέντρα και έτσι ο αριθμός ξεπέρασε  συνολικά τις 10.000.

Με την πρωτοβουλία βελτιώνεται το μικροκλίμα της περιοχής προστατεύοντας το έδαφος και την ατμόσφαιρα από τους αέριους ρύπους και ενισχύεται η οικολογική και αισθητική αναβάθμιση του τόπου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης που συμμετείχε στη δενδροφύτευση τόνισε ότι «στόχος αυτής της πρωτοβουλίας και μετά την ολοκλήρωση των Δασοκομικών Χειρισμών σε επιφάνεια 690 στρεμμάτων, είναι η δημιουργία ενός ενιαίου πράσινου μετώπου, από το  περιβαλλοντικό πάρκο Δερβενίου έως το ρέμα του Μύλου, πολύ κοντά στον αστικό ιστό της Ευκαρπίας, που θα προστατεύει την είσοδο της πόλης». Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αθανάσιος Λαζαρίδης, ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά, ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά, Φίλοι του Δάσους καθώς και όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου, στέλνοντας το μήνυμα του Εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι δεκάδες μικροί πρόσκοποι και τα λυκόπουλα με τους συνοδούς τους από το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων και από το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά, επιβεβαίωσαν με τη συμμετοχή τους την αξία τέτοιων δράσεων που πετυχαίνουν την αλλαγή νοοτροπίας προς μια πιο υπεύθυνη περιβαλλοντική στάση.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ από τη Διοίκηση του Δήμου παρόντες και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Πάντσης,  Καθαριότητας Δημήτρης Αθάνατος, ο εντεταλμένος σε  θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Στούπας, ο εντεταλμένος στον Αθλητισμό Δημήτρης Λαλές,  ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Στέφανος Γιαννουλίδης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης.