Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ: ΟΣΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ(VID)

O πρόεδρος του μπασκετικού ΠΑΟΚ μιλώντας στο 1ο επιχειρηματικό φόρουμ της ΚΑΕ ευχαρίστησε την οικογένεια του ομογενή επιχειρηματία για την στήριξη.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο επιχειρηματικό φόρουμ «basketball to business success» που διοργανώθηκε σήμερα από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο «Makedonia Palace».

Στο φόρουμ έδωσαν το παρών όλοι οι κύριοι χορηγοί της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ, αλλά και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που είναι εν δυνάμει συνεργάτες.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο ιδιοκτήτης  της WATT+VOLT, Αναστάσιος Παπαναγιώτου, ο CEO του Basketball Champions League, Πάτρικ Κομνηνός, ο Sales Manager της Sponsor Value, Γιάννης Μπίκας, ο Αντιπρόεδρος της LOUX MARLAFEKAS, Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Ιδρυτής και CEO της ΑΝΑΔΟΜΩ, Νίκος Κωσταντινίδης, ο Πρόεδρος της Menarini Hellas, Γεώργιος Συκιανάκης και η Lecturer Sports Marketing and Communication στο πανεπιστήμιο Loughborough, Ελισάβετ Μανώλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Μπάνε Πρέλεβιτς μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το 1ο επιχειρηματικό φόρουμ αλλά και τη πολύτιμη βοήθεια της οικογένειας Σαββίδη.

Για τις εντυπώσεις του από το φόρουμ και τους στόχους της ΚΑΕ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσέλευση του κόσμου και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εδώ. Δεν ξέρω ακριβώς το νούμερο, αλλά έχουμε όλους τους χορηγούς μας εδώ αλλά και αρκετές επιχειρήσεις με τις οποίες δεν συνεργαζόμαστε ακόμα αλλά είναι πιθανοί συνεργάτες της ΚΑΕ.

Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξουμε την λέξη χορηγός και να την κάνουμε συνεργάτης. Γύρω από μία ομάδα μπορούν να αναπτυχθούν πολλές σχέσεις, εμπορικές και όχι μόνο. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο συνεργασίας μας με τις επιχειρήσεις, αλλά για αυτό χρειάζεται χρόνος και οργάνωση. Πρέπει να οργανωθούμε σωστά ώστε η ΚΑΕ να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη σε κάποιο επίπεδο».

Για την εμπορικότητα του μπάσκετ στις μέρες μας: «Αν υπάρχει σωστή οργάνωση, το μπάσκετ μπορεί να πουλήσει. Επειδή έχω παρακολουθήσει πολλά αθλητικά φόρουμ, όλοι λένε το ίδιο πράγμα. Το εισιτήριο είναι εμπόρευμα. Δεν αρκεί να έχεις μόνο καλή ομάδα για να φέρεις τον κόσμο δίπλα σου και να τον κρατήσεις. Πρέπει να έρθεις και εσύ κοντά στον κόσμο, να συζητήσεις μαζί του, να τον πείσεις να έρθει στο γήπεδο και να τον κρατήσεις κοντά σου».

Για την περιοδεία του σε Γερμανία και Αγγλία καθώς και τις συζητήσεις του με την οικογένεια Σαββίδη: «Τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, έπρεπε να το κάνουμε νωρίτερα γιατί  όλες αυτές οι κινήσεις χρειάζονται χρόνο μέχρι να αποδώσουν. Σε ό,τι αφορά την οικογένεια Σαββίδη, με την ευκαιρία θέλω να την ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά, που είναι δίπλα στην ομάδα. Η επιθυμία μας είναι να είναι δίπλα μας για όσο θέλουν, αλλά παράλληλα, επειδή δεν μπορείς να εξαρτάσαι από ένα άτομο, αυτό μου έχει διδάξει η εμπειρία μου, πρέπει η ΚΑΕ να οργανωθεί, να έχει στελέχη, να έχει έσοδα και μέχρι ένα επίπεδο να λειτουργεί με τον δικό της μηχανισμό».

Για τις συζητήσεις του με τους φίλους του ΠΑΟΚ στο εξωτερικό: «Αυτό που έχω διαπιστώσει μέχρι τώρα, μιλώντας με τους απλούς φιλάθλους και κυρίως τους οργανωμένους, γιατί μόνο μέσω των συνδέσμων μπορείς να βρεις τον κόσμο μαζεμένο, είναι κάτι που δεν το είχα εκτιμήσει σωστά, έπρεπε να το κάνω νωρίτερα. Πρέπει να υπάρχουν επαφές, να συζητάς με τον κόσμο, να συμφωνείς, να διαφωνείς, όπως συζητάμε εδώ και λέμε πως όπως οι επιχειρήσεις χρειάζονται μία εκπαίδευση, έτσι και με τον κόσμο πρέπει να τον ακούσεις τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει».

Για το αν υπάρχουν κίνδυνοι για την ΚΑΕ μέχρι το τέλος της σεζόν: «Όσο έχουμε δίπλα μας την οικογένεια Σαββίδη, δεν κινδυνεύουμε για τίποτα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο».

Για το αν έγιναν συζητήσεις με την οικογένεια Σαββίδη και για την επόμενη χρονιά: «Όχι. Το έχω πει πολλές φορές, πρέπει να σεβαστούμε την άποψή τους. Δεν πρέπει να πιέζουμε τα πράγματα, τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη γενικότερα ενόψει του καλοκαιριού: «Όχι, απολύτως τίποτα και είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους, είτε αυτούς που θα φύγουμε είτε αυτούς που θα μείνουν. Ένας από τους λόγους που γίνονται αυτές οι δράσεις, είναι να εξασφαλιστεί η επόμενη ημέρα της ομάδας. Στον αθλητικό και ειδικά στο μπάσκετ, σε οικονομικό επίπεδο πάντα, μία επιτυχία δεν σου εξασφαλίζει την επόμενη ημέρα. Προσωπικά, αντί να ανησυχώ και να κλαίω τη μοίρα μου, προσπαθώ μέσα από δράσεις να κάνω ό,τι μπορώ και να βλέπουμε κάτι μπροστά μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ