Skip to main content

Premier League: Αίτημα για πλήρες άνοιγμα γηπέδων τη νέα σεζόν

H προτελευταία αγωνιστική (18-19 Μαΐου) και η τελευταία (23 Μαΐου) του εφετινού πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει μόνο θεατές των γηπεδούχων.

Η Premier League δέχθηκε με απόλυτη ικανοποίηση την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, περί χαλάρωσης των περιορισμών και του lockdown εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λίγκας, Ρίτσαρντ Μάστερς να τονίζει τη Δευτέρα (10/05) ότι είναι προτεραιότητά της το πλήρες άνοιγμα των γηπέδων την επόμενη σεζόν.

Η κυβέρνηση δήλωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι στο τρίτο στάδιο του «χάρτη πορείας» τεσσάρων σταδίων, τα γήπεδα -εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις- από τις 17 Μαΐου θα επιτρέπεται να «ανοίξουν» έως και το 50% της χωρητικότητάς τους ή 4.000 άτομα, εφόσον πρόκειται για στάδια μικρότερων διαστάσεων.

Απ’ την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε τη Δευτέρα (10/05) ότι ο «χάρτης πορείας» θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί. «Θα είναι υπέροχο να δούμε τους φιλάθλους πίσω. Έλειψαν πολύ και η Premier League δεν ήταν η ίδια χωρίς αυτούς. Η παρουσία τους θα εξασφαλίσει ένα φανταστικό φινάλε μέχρι το τέλος της σεζόν μας», δήλωσε ο Μάστερς.

Οι αγώνες στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας διεξάγονται με κλειστές πόρτες από τον περασμένο Ιούνιο, εκτός από ένα σύντομο παράθυρο στα τέλη του περασμένου έτους, όταν επιτράπηκε μικρός αριθμός θεατών, πριν από την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19.

Η Premier League ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, πως η προτελευταία αγωνιστική (18-19 Μαΐου) και η τελευταία (23 Μαΐου) του εφετινού πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει μόνο θεατές των γηπεδούχων.

«Αν και μόνο ένας μικρός αριθμός οπαδών θα είναι στους αγώνες μας την επόμενη εβδομάδα, σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή μας στην κανονικότητα», υπογράμμισε ο Μάστερς και κατέληξε λέγοντας:

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες αρχές, καθώς προτεραιότητά μας είναι να έχουμε γεμάτα ζωντανά στάδια -συμπεριλαμβανομένων των φιλοξενούμενων οπαδών- από την αρχή της επόμενης σεζόν. Μόνο τότε θα επιστρέψουμε στην πραγματική Premier League».