Skip to main content

Πρεμιέρα χθες για την παράσταση «Πράγα» στο ΚΘΒΕ

Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τη μοναξιά, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του.

Το γέλιο, η συγκίνηση και οι μεγαλύτερες αλήθειες που «κρύβουν» οι ανθρώπινες σχέσεις... πρωταγωνιστούν στη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Πράγα» του Javier de Dios (Χαβιέρ δε Διός) που έκανε πρεμιέρα χθες (25/11) στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία Θέμη Θεοχάρογλου.
 
Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν.
 
Οι διαχρονικοί προβληματισμοί που απασχολούν όλα τα ζευγάρια, στο πέρασμα του χρόνου, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας είναι δοσμένοι αριστοτεχνικά με ένα χιούμορ που προκαλεί αυθόρμητο γέλιο αλλά και συγκίνηση. Οι θεατές λίγο πριν μπουν στο φουαγιέ, όπου παρουσιάζεται το έργο, αντιλαμβάνονται την ατμόσφαιρα καθώς η είσοδος του θεάτρου είναι κατάλληλα διαμορφωμένη και αποτελεί προπομπό του πρωτότυπου και εντυπωσιακού σκηνικού.
 
«Σημασία έχει να αγαπάς»....
 
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο συγγραφέας του έργου Javier de Dios (Χαβιέρ δε Διός) θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της παράστασης «Πράγα» θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα (Χαβιέρ δε Διός), τον σκηνοθέτη (Θέμη Θεοχάρογλου) και τη μεταφράστρια (Μαρία Χατζηεμμανουήλ) του έργου.