Skip to main content

Πρεμιέρα για τις πτήσεις τσάρτερ για τη νέα τουριστική σεζόν στην Κω

Με δύο πτήσεις τσάρτερ η πρεμιέρα της τουριστικής σαιζόν στο νησί της Κω. Έφτασε ήδη μια πτήση από Ζυρίχη και αναμένεται ακόμη μια από Βερολίνο

Το πρώτο τσάρτερ για τη τουριστική περίοδο, με 25 Ελβετούς τουρίστες προσγειώθηκε χθες Μ. Σάββατο στον αερολιμένα  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» της Κω. Το αεροσκάφος της Edelweiss Air 180 θέσεων, προερχόμενο από Ζυρίχη έφτασε στις 7.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο, σχεδόν ταυτόχρονα με την πτήση της Skyexpress, που μετέφερε το Άγιο Φως στο νησί.

Οι ταξιδιώτες, που εισήλθαν στη χώρα χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας, παρουσίασαν το αρνητικό τεστ για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, στο οποίο υποβλήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες- πριν από την άφιξή τους- και κάποιοι άλλοι το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Να σημειωθεί, ότι η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού τεστ 72 ωρών περιλαμβάνει και τα παιδιά άνω των 5 ετών, που θα φτάνουν στην Ελλάδα.

Στις 6.30 το απόγευμα, αναμένεται να προσγειωθεί  στον αερολιμένα της Κω και η πτήση της Ryannair από Βερολίνο. Να σημειωθεί ότι από το Βερολίνο οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή.