Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: 40ΑΡΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ

Πρώτη ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών η σημερινή για τα ηπειρωτικά, αλλά και τα νησιωτικά - Οι οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κύμα καύσωνα που θα πλήξει φέτος τη χώρα έχει ξεκινήσει.

Οι θερμές αέριες μάζες που εξαπλώνονται από την Αφρική προς την Κεντρική-Ανατολική Μεσόγειο και τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον έως την Κυριακή 27/06, ενώ κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.  

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Τρίτη 22/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ τοπικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα όπου οι μέγιστες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς.Επισημαίνεται ότι:

- Εκτός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
- Λόγω των εξασθενημένων ανέμων, έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ