Skip to main content

Πρεμιέρα Nations League: Έμεινε στο μηδέν η Εθνική με τη Σλοβενία

Το παιχνίδι ήταν κακό, δίχως ρυθμό και φάσεις, αλλά τουλάχιστον η ομάδα του Τζον Φαν 'τ Σχιπ απέσπασε ισοπαλία και παρέμεινε αήττητη για τέταρτο ματς.

Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ανωτερότητα της η Εθνική Ελλάδος στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Nations League κόντρα στη Σλοβενία στη Λουμπλιάνα φεύγοντας με λευκή ισοπαλία για τον επόμενο σταθμό την Κυριακή που είναι η Πρίστινα και η εθνική Κοσόβου.

Το παιχνίδι ήταν κακό, δίχως ρυθμό και φάσεις, αλλά τουλάχιστον η ομάδα του Τζον Φαν 'τ Σχιπ απέσπασε ισοπαλία (0-0) και παρέμεινε αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι μετά τις νίκες με Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία και Φινλανδία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός που επιμένει στο πλάνο ολικής ανανέωσης, δέκα μήνες μετά το τελευταίο ματς της «γαλανόλευκης», παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με σύστημα 4-2-3-1 και τους Μπάρκα στο τέρμα, Γιαννούλη, Σιόβα, Σβάρνα και Μπακάκη στην άμυνα, Ζέκα και Κουρμπέλη δίδυμο στα χαφ, με τον Μπακασέτα ως δεκάρι, τον Μάνταλο αριστερά, τον Λημνιό δεξιά και τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ είχε και δύο αξιοπρεπείς φάσεις στο 26' και στο 29' με πρωταγωνιστική τον Λημνιό και τον Παυλίδη. Γκολ όμως δεν βρήκε στο α' ημίχρονο.

Ιδια και... χειρότερη ήταν η εικόνα του ματς στο β' ημίχρονο. Οι Σλοβένοι δεν πλησίασαν καν προς το τέρμα του Μπάρκα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ η Ελλάδα είχε δύο... υποψίες φάσης στο 52' με τον Παυλίδη και στο 81' με τον Σιόβα και πάλι όμως χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Πάντως οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη και τελευταία φορά στο 86' με τον Σπόραρ.

Σλοβενία: Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μεβλία, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ, Βέτριχ, Μπίγιολ (78' Κούτερ), Ρεπ (52' Ζίβετς), Βούκιτς (62' Ζάιτς), Σποράρ.

Ελλάδα: Μπάρκας, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Μάνταλος (87' Μασούρας), Μπακασέτας, Λημνιός, Παυλίδης (76' Φούντας).