Skip to main content

Πρεσβευτές του Δικτύου Αλληλεγγύης Κυμπουρόπουλος-Μιλλούση-Ταϊγανίδης

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 400-500 επιχειρήσεις, προχωρεί σε ένα νέο πλάνο δράσεων με τους τρεις πρεσβευτές

Με στόχο τη στήριξη περισσοτέρων ανθρώπων που έχουν ανάγκη το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής προχωρά τα επόμενα χρόνια στην υλοποίηση ενός νέου πλάνου δράσεων. Στην προσπάθεια αυτή και για τη διάδοση των δράσεων το Δίκτυο θα έχει τρεις πρεσβευτές, τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, την Ολυμπιονίκη Βασιλική Μιλλούση και τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη.

Σήμερα το Δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 400-500 επιχειρήσεις, στηρίζει 100 ιδρύματα, συλλόγους και φορείς.

Στόχος του Δικτύου, όπως εξήγησε ο πρόεδρός του Νίκος Πέντζος, είναι να αποτελέσει τη γέφυρα ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις οργανώσεις, συλλόγους που χρειάζονται στήριξη.

«Ο στόχος μας ακόμα δεν έχει εκπληρωθεί καθώς θέλουμε να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα προσφοράς και αλληλεγγύης» τόνισε ο κ. Πέντζος.

Από το Δίκτυο έχει σχεδιαστεί ένα πλάνο δράσεων, το οποίο θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια σε τρεις κατηγορίες.

- Η πρώτη αφορά τις συνεργασίες, τις οποίες το Δίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει, εκτιμώντας ότι μέσα από τη συνένωση δυνάμεων μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα πράγματα. Μεταξύ των συνεργασιών ξεχωρίζει αυτή με την UNESCO, με την οποία έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο συνεργασίας, όπως και με την Εθνική Τράπεζα.

- Η δεύτερη κατηγορία αφορά τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα. Μέσω των εκστρατειών το Δίκτυο θα επιδιώξει να αναδείξουν την πραγματικότητα των ιδρυμάτων, τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και συνολικά τις ανάγκες της Κοινωνίας. Οι τρεις πρεσβευτές θα στέλνουν προς τους πολίτες το μήνυμα «Μπες στο Δίκτυο», προκειμένου να καταθέσουν και αυτοί την προσφορά τους.

- Η τρίτη κατηγορία των δράσεων του Δικτύου αφορά τρία νέα προγράμματα. Συγκεκριμένα, το «Προσφέρω» για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των ιδρυμάτων, το «Αλλάζω» για τη βελτίωση των αναγκαίων υποδομών τους και το «Συμμετέχω» για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Στην παρουσίαση των νέων δράσεων του Δικτύου παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Ε.Ε.Ε. για την UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η πρόεδρος του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο Ζωή Δανιηλίδου, ο Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘΙ Δημήτρης Ζαφειρίου και οι Ολυμπιονίκες Βασιλική Μιλλούση και Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.