Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΝΟΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Ο Πρέσβης της Άγκυρας στην Ελλάδα, Μπουράκ Ουζουγκεργκίν απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο μεταξύ των Ελλάδας και Τουρκίας.

Τα δικαιώματα της Τουρκίας είναι αυτά που αγνοούνται στην περιοχή, υποστήριξε ο Πρέσβης της Άγκυρας στην Ελλάδα, Μπουράκ Ουζουγκεργκίν. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα τόνισε ότι η συμφωνία μεταξύ της χώρας του και της Λιβύης αποτελεί απάντηση στην περιθωριοποίηση της Άγκυρας από τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής αλλά και τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου πώς είναι δυνατόν οι δύο χώρες, μέσω της συμφωνίας τους, να αγνοούν τα γεωγραφικά δεδομένα και το ότι ανάμεσα στις δύο υπάρχουν μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, ο Πρέσβης της Τουρκίας σημείωσε: «Αυτό είναι μια θεμιτή ερώτηση. Το διεθνές δίκαιο γενικά και ειδικά το ναυτικό δίκαιο είναι πολύ περίπλοκα ζητήματα. Πολλοί σχετικοί παράγοντες λαμβάνονται υπόψιν όταν φτάνουμε στην τελική γραμμή, όπως η κατεύθυνση των ακτών, το μήκος της σχετικής ακτής, το αν ένα νησί έχει καθοριστική σημασία σε μια ηπειρωτική ακτογραμμή και πολλά άλλα και γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο…», προσθέτοντας, παράλληλα ότι τα δικαιώματα της Άγκυρας είναι αυτά που αγνοούνται. «Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων αγνοούνται από τους Ελληνοκυπρίους και με την υποστήριξη της Ελλάδας».

Ο κ. Μπουράκ, πάντως, απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο μεταξύ των δύο χωρών λέγοντας: «Όλο αυτό τον καιρό λέμε ‘’για καθίστε, δεν μπορείτε να αγνοείτε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου’’. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια ήρεμη κατάσταση και να συζητάμε μεταξύ μας..»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ