Skip to main content

Pride: Drag Queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά έως 13 ετών στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε μικρά παιδιά εμφανίζονται να ακούν παραμύθια από Drag Queens, που κάθονται μπροστά από την πολύχρωμη σημαία των ΛΟΑΤΚΙΑ+

Πολλές ήταν οι παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride, που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το βράδυ με την παρέλαση υπερηφάνειας.

Σε μία από τις δράσεις, την περασμένη Πέμπτη στην πλατεία Ναυαρίνου, Drag Queens διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά, έως 13 ετών. Η δράση υποστηριζόταν από το ActionAid Youth Centre και ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Ανάγνωση παραμυθιών για παιδιά έως 13 ετών από Drag Queens».

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media μικρά παιδιά εμφανίζονται να ακούν παραμύθια από δύο Drag Queens, που κάθονται μπροστά από την πολύχρωμη σημαία της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας.

Στην ίδια ανάρτηση υπήρχε ο σχολιασμός: «Ένα παραμυθάκι ακόμα, κυρία...» και hashtags #ThessPride2022, #drag και #τα_παιδιά_είναι_το_μέλλον.

Η ΜΚΟ «Πολύχρωμο Σχολείο – Rainbow Families» διοργανώνει δράσεις που αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και ομόφυλες οικογένειες με παιδιά και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει σε θέματα διαφορετικότητας τους ανήλικους, ακόμη και από τη νηπιακή ηλικία.