Skip to main content

Το πρώτο δείγμα… αδελφοσύνης των Σκοπιανών με τους Έλληνες

Το πρώτο δείγμα της… αδελφοσύνης των Σκοπιανών με τους Έλληνες, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήρθε στην Ελλάδα.

Όταν πριν η Ελλάδα κυρώσει τη Συμφωνία, τα Σκόπια την παραβίασαν τόσο ωμά, χωρίς η κυβέρνηση Τσίπρα να αντιδράσει ως όφειλε, μπορούμε βασίμως να εκτιμήσουμε τι θα συμβεί από εδώ και πέρα…

Και το πρώτο δείγμα της… αδελφοσύνης των… "Μακεδόνων" με τους Έλληνες [έτσι θα λέμε τώρα, κύριε Κοτζιά;] ήρθε στην Ελλάδα. Στα Σκόπια προηγήθηκε η καταστροφή δύο αυτοκινήτων του Προξενείου Μοναστηρίου.

Δύο Έλληνες οδηγοί λογομάχησαν με Σκοπιανό στα Γιαννιτσά και του αφαίρεσαν τις πινακίδες. Συνελήφθησαν και οι τρεις οδηγοί, οι οποίοι αλληλομηνύθηκαν. Μια ερώτηση: Κύριε Κοτζιά. Γιατί δεν μείνατε στην έδρα σας στο Πανεπιστήμιο και ασχοληθήκατε με την πολιτική; Θα προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία στον λαό και το έθνος.

Έκκληση στον κύριο Παυλόπουλο να αφήσει τους πατριωτικούς λόγους για να μη εκτίθεται, λόγω αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων.

Ο Τσίπρας, στην προσπάθεια επιβολής του εθνομηδενισμού, πρόσφερε μεγάλη υπηρεσία στους Έλληνες πατριώτες. Πρέπει να το πούμε αυτό. Ξύπνησε τον εν υπνώσει πατριωτισμό, που είχε καταλαγιάσει λόγω της υπερφόρτωσης του λαού με οικονομικά βάρη. Οι λάσπες της Αριστεράς κατά των συνειδητών Ελλήνων, δεν τους αγγίζουν.

Οι βουλευτές της Αριστεράς έψαλλαν ποτέ τον Ύμνο μας;  Μετά το τέλος του παιχνιδιού με τους Χόρνετς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε τον κόσμο, που έκανε ξεχωριστή την ατμόσφαιρα στο στάδιο. Την αγάπη του για την πατρίδα και όσους τον στηρίζουν έδειξε για ακόμη μία φορά ο Greek Freak, που βγήκε στο παρκέ και τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο με τους Έλληνες φιλάθλους.

Ρωσική εφημερίδα που αφιερώνει μεγάλο τμήμα της στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ρωσία, αναφέρει για αυτόν πως «Είναι από τους πολιτικούς που τους δίνεις το χέρι και δεν γλυτώνεις ούτε το μπράτσο. Για αυτόν αρχές, φίλοι και εχθροί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο τα συμφέροντα της Τουρκίας που θέλει να την μετατρέψει σε Μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Ο Μπερίσα θα τονίσει ότι η υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσε όλες τις δραστηριότητες των διπλωματών και με όσους μιλούσαν ή έκαναν παρέα, θεωρούνταν ύποπτοι κατασκοπείας. Έτσι κατέγραψε και τον ερωτικό δεσμό του Έντι Ράμα με Ελληνίδα διπλωμάτη στα Τίρανα.

Θα συμπληρώσει ότι όταν, λίγο αργότερα, η Ελληνίδα διπλωμάτης μετατέθηκε στο Παρίσι, ο ζωγράφος τότε  Έντι Ράμα, την ακολούθησε στη γαλλική πρωτεύουσα…

Μια μικρή "λεπτομέρεια"… Από τους 624.000 κατοίκους του Όσλο, περίπου 190.000 είναι μετανάστες ή έχουν γεννηθεί από μετανάστες γονείς, που αντιπροσωπεύουν το 30,4% του πληθυσμού της πρωτεύουσας. Το όνομα "Μοχάμεντ" είναι το πιο διαδεδομένο εδώ και 11 χρόνια στο Όσλο.

Μετά την επίλυση της διαμάχης για το όνομα θα τεθεί επί τάπητος και το "Μακεδονικό" Εκκλησιαστικό Ζήτημα, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES. Ο Πατριάρχης Νεόφυτος σχολίασε ότι σίγουρα θα αρχίσει η επίλυση και του εκκλησιαστικού ζητήματος για την Αρχιεπισκοπική της Αχρίδας.

Δήλωσε ότι θα συζητείται και το σημαντικό θέμα για τη θέση της συνόδου σχετικά με τον διαχωρισμό της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Τα δύο επίμαχα ζητήματα εξετάζονται μαζί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο εκδίδει "τόμο" αυτοκεφαλίας των ορθόδοξων εκκλησιών.