Skip to main content

Print Your City: Σχεδίασε 3D εκτυπωμένα έπιπλα για τη γειτονιά σου

Στο www.printyourcitycoca-cola.gr επιλέγεις την περιοχή στην οποία θέλεις να τοποθετηθεί το 3D εκτυπωμένο έπιπλό σου από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Τι θα σκεφτόσουν αν κάποιος σου έλεγε ότι μπορείς με τα πλαστικά απορρίμματα να παρέμβεις στην πόλη σου και να ομορφύνεις τους δημόσιους χώρους της; Με τη δράση Print Your City αυτό γίνεται πραγματικότητα! Μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο microsite θα μάθεις πώς έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου 3D «έπιπλο» από ανακυκλωμένο πλαστικό, και ταυτόχρονα να αλλάξεις τη γειτονιά σου!



Τα βήματα είναι απλά: μπαίνεις στο www.printyourcitycoca-cola.gr, επιλέγεις την περιοχή στην οποία θέλεις να τοποθετηθεί το 3D έπιπλό σου, επιλέγεις το χρώμα, το σχήμα, καθώς και μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που θέλεις να έχει, και… έτοιμο! Στο τέλος της χρονιάς, η γειτονιά με τις περισσότερες «ψήφους» θα είναι έτοιμη να μεταμορφωθεί! Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να γίνει αυτό πράξη, είναι η ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών μας. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μπορούν να ανακυκλώνουν τα πλαστικά τους απορρίμματα όχι μόνο στους μπλε κάδους αλλά και στο Zero Waste Lab.



To Zero Waste Lab είναι ένας χώρος που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, μέσα στη HELEXPO, αφιερωμένος στην εκπαίδευση, την ενημέρωση και τον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες σε θέματα που αφορούν την ανακύκλωση και τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας. Οι επισκέπτες, μέσα από μια πρωτοποριακή βιωματική εμπειρία θα μάθουν πώς μπορούν να αλλάξουν συνήθειες και να υιοθετήσουν μια Zero Waste στάση ζωής στην καθημερινότητά τους.

Στο Zero Waste Lab θα υπάρχουν τοποθετημένα 2 μηχανήματα ανακύκλωσης στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να ανακυκλώνουν συσκευασίες τόσο από πλαστικό όσο και από αλουμίνιο.



Το Print Your City αποτελεί  μια από τις βασικές δράσεις του φιλόδοξου προγράμματος της Coca-Cola, Zero Waste Future που έχει στόχο να θέσει τη Θεσσαλονίκη σε προοπτική “Zero Waste”, δηλαδή να γίνει μια “πόλη μηδενικών απορριμμάτων” και να εκπαιδεύσει παράλληλα τους πολίτες στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, δηλαδή  την αντιμετώπιση των απορριμμάτων ως πόρους που μπορεί να έχουν μια δεύτερη ή τρίτη ζωή.



Μια πρώτη γεύση γύρω από τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία πήραν όλοι όσοι επισκέφθηκαν το διαδραστικό περίπτερο της Coca-Cola κατά τη διάρκεια της φετινής 83ης ΔΕΘ, όπου έμαθαν περισσότερα γύρω από την αξία της ανακύκλωσης, είδαν στην πράξη τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης και δημιούργησαν τα δικά τους σχέδια μέσω του demo application. Τα πρώτα 3D εκτυπωμένα έπιπλα που τοποθετήθηκαν στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της έκθεσης έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τους πολίτες.



Το πρόγραμμα Zero Waste Future υλοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης και σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα των The New Raw.

Ανακύκλωσε τις πλαστικές συσκευασίες σου στους μπλε κάδους και το Zero Waste Lab, μπες στο www.printyourcitycoca-cola.gr και έλα να αλλάξουμε μαζί τη γειτονιά σου!