Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

PRISMA ELECTRONICS: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LLOYD'S

H PRISMA Electronics ανέπτυξε ένα καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης και ανάλυσης όλων των κρίσιμων παραμέτρων στη λειτουργία ενός πλοίου.

Μια ακόμη κορυφαία τεχνολογική διάκριση για την PRISMA Electronics SA ήρθε από το Lloyd's List, κατά την απονομή των ¨Greek Shipping Awards¨, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental, παρουσία περισσοτέρων των 1.200 κορυφαίων στελεχών της διεθνούς ναυτιλίας.


Το βραβείο «Technical Achievement 2015» απονεμηθεί στην εταιρία PRISMA Electronics SA για το LAROS.

Το LAROS ένα καινοτόμο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων αξιοποιώντας ευφυείς ασύρματους συλλέκτες οι οποίοι κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της PRISMA Electronics SA στην Αλεξανδρούπολη και οι οποίοι επιτρέπουν την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση, όλων των κρίσιμων παραμέτρων για την λειτουργία ενός πλοίου.

Το σύστημα παρέχει διάγνωση, πρόγνωση και έγκαιρη προειδοποίηση συλλέγοντας και αναλύοντας αξιόπιστα δεδομένα τα οποία μεταδίδονται δορυφορικά στο κέντρο ελέγχου από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, και για κάθε τύπο πλοίου και ασχέτως ηλικίας ή τύπου, σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας την τεχνολογία IoT (Internet of Things) που έχει αναπτύξει η PRISMA Electronics SA . Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται οι επιδόσεις του πλοίου, βελτιώνεται δε, σημαντικά η ασφάλεια και η απόδοση της λειτουργίας του ενώ μειώνονται η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της PRISMA Electronics SA ο Chief Technology Officer της εταιρίας κ. Σεραφείμ Κατσικάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ