Skip to main content

Πρύτανης ΑΠΘ για Χριστιανόπουλο: Έφυγε ο «ποιητής της Θεσσαλονίκης»

Ο σπουδαίος ποιητής αποτελούσε μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΑΠΘ, καθώς είχε αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας.

«Ποιητή της Θεσσαλονίκης» χαρακτήρισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου τον Ντίνο Χριστιανόπουλος που έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

«Χαρισματικός άνθρωπος με πολυδιάστατη και πολυσήμαντη προσφορά στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας, συνέδεσε για πολλές δεκαετίες το έργο του και τη ζωή του με τη Θεσσαλονίκη. Εμβληματική μορφή των ελληνικών γραμμάτων, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, εκτός από ποιητής, υπήρξε μεταξύ άλλων εκδότης, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, διηγηματογράφος», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου. 

Όπως επισήμανε, ο σπουδαίος ποιητής αποτελούσε μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΑΠΘ, καθώς είχε αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ τον Ιούνιο του 2011, ενός Τμήματος του οποίου υπήρξε και απόφοιτος.

«Για εμάς στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποτελεί ξεχωριστή τιμή η μεγάλη δωρεά πολύτιμων τεκμηρίων της συλλογής του Ντίνου Χριστιανόπουλου στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Το εξαιρετικά σημαντικό και πλούσιο έργο που αφήνει πίσω του θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».