Skip to main content

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας o Θεόδωρος Θεοδουλίδης

Ο κ. Θεοδουλίδης επικράτησε με 111 ψήφους (67,8%) έναντι του ανθυποψηφίου του, καθηγητή Γιώργου Μαρνέλλου ο οποίος συγκέντρωσε 52 ψήφους.

Ο καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, εξελέγη νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  έπειτα από την ολοκλήρωση των πρυτανικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019.

Ο κ. Θεοδουλίδης επικράτησε με 111 ψήφους (67,8%) έναντι του ανθυποψηφίου του, καθηγητή Γιώργου Μαρνέλλου ο οποίος συγκέντρωσε 52 ψήφους και ποσοστό 32,2%.

Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και με μονοσταυρία οι παρακάτω:

Οι καθηγητές Νίκος Σαριαννίδης με 41 ψήφους και 23,3%, Στέργιος Μαρόπουλος με 36 ψήφους και 20,8%, Γιώργος Ιορδανίδης  με 21 ψήφους και 12,2% και η καθηγήτρια 'Αννα Σπύρτου με 20 ψήφους και 11,4%.

Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αμέσως μετά το αποτέλεσμα της κάλπης  ο νεος πρύτανης ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την μεγάλη συμμετοχή τους  στην εκλογική διαδικασία, τόνισε ότι «νοιώθω μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη από την ευρεία επιλογή της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πρόσωπο μου» και πρόσθεσε  ότι «όλοι μαζί με το νέο πρυτανικό συμβούλιο που εκλέχτηκε, θα εργαστούμε σκληρά  για να δημιουργήσουμε ένα  δυνατό, ισχυρό και διεθνές πανεπιστήμιο της δυτικής Μακεδονίας».

Το σώμα των εκλεκτόρων αποτελούνταν  από τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του ΠΔΜ, καθώς και από τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και τους  διοικητικούς  υπαλλήλους.

Η συμμετοχή κατά την εκλογική διαδικασία ανήλθε στο 82% συνολικά, στα μέλη ΔΕΠ έφτασε το 88% και στους υπόλοιπους ΕΔΙΠ - ΕΕΠ και διοικητικό προσωπικό στο 75 %.

Η θητεία των νέων πρυτανικών αρχών ξεκινά την  1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2022.