Skip to main content

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Εντάσεις και ύβρεις στη συνεδρίαση

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής δημιουργήθηκαν εντάσεις και εκτοξεύθηκαν ύβρεις μεταξύ βουλευτών.

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη να εκτοξεύει βαρύτατες ύβρεις κατά των βουλευτών της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Αφορμή για το έντονο φραστικό επεισόδιο αποτέλεσε το ενδεχόμενο κλήτευσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, ως μάρτυρες στην επιτροπή.

Οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μέλη της επιτροπής, ως εκ τούτου θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τη διερεύνηση της υπόθεσης.  

Έντονα αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για «π@π@ριές» προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι έλεγαν πως είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το naftemporiki.gr, κατά την συνεδρίαση φέρεται να ακούστηκαν οι παρακάτω διάλογοι:

Κεγκέρογλου: Να εξαιρεθούν Τζανακόπουλος- Πολάκης από μέλη της Επιτροπής για να κληθούν ως μάρτυρες.

Πολάκης: Αυτά είναι π@π@@ιες! Μόνο σηκωτούς θα μας βγάλετε από εδώ μέσα. Θα είμαστε στην εξεταστική. Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά. Είναι προσυνεννόηση ΚΙΝΑΛ-ΝΔ.

Μαρκόπουλος: Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην Επιτροπή.

Πολάκης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως ύποπτους όχι ως μάρτυρες.

Μαρκόπουλος: Εσείς βγήκατε στον ΑΝΤ1 και είπατε ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από που τους γνωρίζετε;

Καραγκούνης: Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση και μέρος της δικογραφίας δεν τους φιμώνουμε, αντιθέτως τους δίνουμε βήμα να φωτίσουν την υπόθεση.

Ραγκούσης: Αυτή η πρόταση αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Προκλητικό και άστοχο το αίτημα εξαίρεσης των δύο.

Τζάνακόπουλος : Να εξεταστεί ο ρόλος και η σχέση του Θανάση Πλεύρη με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Θανάσης Πλεύρης: Εγώ, πάντως, πηγαίνω στα δικαστήρια το πρωί και όχι το βράδυ.

Ένταση και στους διαδρόμους

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και εκτός της αίθουσας όπου διεξήχθη η συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο Παύλος Πολάκης πλησίασε φανερά εξοργισμένος τον Θάνο Πλεύρη κατηγορώντας τον ότι η συμπεριέλαβε εκ των υστέρων, με δόλιο τρόπο και με λαθροχειρία, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στη λίστα των μαρτύρων.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος των δύο βουλευτών που έλαβε χώρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Π. Πολάκης: «Τι κάνεις ρε δίνεις συνέντευξη; Λέω ότι είσαι καραγκιόζης μέγας. Γιατί άλλαξες το συνημμένο και μετά προσέθεσες εμάς. Μόνο τα δικά μας μικρά ονόματα δεν ξέρατε; Η ξεφτίλα κι ο ορισμός της. Αποφάσισαν  μετά με τον Κεγκέρογλου να βάλουν εμάς ως μάρτυρες».

Θ. Πλεύρης: «Τεχνικά πως μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο;».

Π. Πολάκης: «Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας το μοίρασαν στην αρχή επίτηδες. Έσωσαν στην αρχή τον άλλων τις προτάσεις και δεν μας το μοίρασαν (σ.σ. της ΝΔ την πρόταση) αυτό πήγα και το έφτιαξαν και μετά μας το έδωσαν».

Δ. Μαρκόπουλος: «Αλλόφρων φώναζε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος άντε ρε και άντε ρε  τέτοιο ήθος»

Π. Πολάκης:«Τι είπες εσύ τώρα; Είσαι δημοσιογράφος εσύ; Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτό είσαι,  ένα έμμισθο  παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μη μας πιάνεις  εμάς στο στόμα σου. Το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια. Δεν είμαστε σαν κι εσένα πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι  χαρακτήρων. Άντε πήγαινε μέσα καραγκιοζάκο».

Λίγη ώρα αργότερα, η συνεδρίαση της Προανακριτικής ολοκληρώθηκε, έχοντας λάβει απόφαση να καλέσει ως πρώτους μάρτυρες τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος θα προσέλθει την επόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, και τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αθανασίου», Νίκο Μανιαδάκη.

Επίσης την επόμενη Τρίτη θα αποφασιστεί οριστικά τι θα συμβεί με τα αιτήματα εξαίρεσης μελών της Επιτροπής.