Skip to main content

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει σήμερα η Κελέση - Άφαντος ο Σαράφης

Στη ΓΑΔΑ αναμένεται να παραστεί σήμερα η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» - Αναζητείται ο «Μάξιμος Σαράφης».

Άφαντος παραμένει ο ένας εκ των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» μετά και την απόφασή του να μην προσέλθει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για να καταθέσει αυτοπροσώπως στο πλαίσιο της προανακριτικής για τη Novartis.

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα βίαιης προσαγωγής, ενώ σήμερα, στις 4 το απόγευμα, αναμένεται να μεταβεί στη ΓΑΔΑ η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Πηγές της ειδικής προανακριτικής επιτροπής άφησαν εχθές ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας τους, σε περίπτωση που ούτε η δεύτερη μάρτυς δεν εμφανιστεί.

Πολιτικές αναταράξεις

Στο μεταξύ, πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μετά την κίνηση του «Μάξιμου Σαράφη» να μην εμφανιστεί στη ΓΑΔΑ. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή, ενώ ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή τους δήλωση απηύθυναν έκκληση σε εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

«O πανικός του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός παρακρατικού-παραδικαστικού κυκλώματος που εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία» σχολίασε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«H εξέταση μαρτύρων δεν συνιστά παρέμβαση στη θεσμική λειτουργία της δικαιοσύνης, γιατί απλούστατα ασκεί η ίδια δικαστική λειτουργία που της έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και την απόφαση της Ολομέλειας» απάντησε στον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.