Skip to main content

Πρόβα του Υπουργείου Εσωτερικών για τις 4 Οκτωβρίου

Έκκληση προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους για τη σωστή καταμέτρηση των ψήφων.
Στη γενική πρόβα της εκλογικής διαδικασίας, ενόψει της ψηφοφορίας της 4ης Οκτωβρίου, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών. Ο υπουργός, Σπύρος Φλογαΐτης, επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του υπουργείου, των οποίων οι υπάλληλοι εμπλέκονται στη διαδικασία και ακολούθως, αναφέρθηκε στο ρόλο της εταιρίας «SINGULAR LOGIC», που υποστηρίζει το σύστημα «με απόλυτη αξιοπιστία» όπως είπε, από το 1981.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Φλογαΐτης, η παρουσίαση θα γίνει μέσω διαδικτύου, μέσω δικτύου αποκλειστικής χρήσης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και μέσω του νέου συστήματος «SRT». Αυτό το τελευταίο, αφορά δείγμα 20% του συνόλου της Επικράτειας, θα βρίσκεται στη διάθεση των εκλογικών αντιπροσώπων, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ένα αυτοματοποιημένο κινητό, θα στέλνουν άμεσα τα αποτελέσματα στο υπουργείο.

«Εκτίμηση των αποτελεσμάτων, μέσω του SRT, θα γίνει στις 10 το βράδυ, καθώς και γύρω στα μεσάνυχτα θα γίνει η εκτίμηση βάσει του παραδοσιακού συστήματος των τηλεγραφημάτων», τόνισε ο υπουργός. Ωστόσο, ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται να εξαχθούν ως τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Φλογαϊτης έκανε γι άλλη μια φορά έκκληση προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους για τη σωστή καταμέτρηση των ψήφων, ώστε η σταυροδοσία των ψηφοφόρων να αποτυπωθεί σωστά στο πρακτικό. Γι΄ αυτό θα πρέπει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δίπλα στην κάθε ψήφο προτίμησης να θέτουν τη μονογραφή τους, αλλά και να σημειώνουν και τον συνολικό αριθμό των ψήφων σε κάθε ψηφοδέλτιο.