Skip to main content

Προβολή των Μεσογειακών Αγώνων σε ΗΠΑ επιχειρεί η Νομαρχία Μαγνησίας

Αντιπροσωπεία της Μαγνησίας, με επικεφαλής τον νομάρχη κ. Παπατόλια, θα συμμετάσχει στην Ετήσια Συνάντηση Ευρωπαϊκού Τουρισμού που διοργανώνουν οι New York Times, στα γραφεία τους, στο Μανχάταν.
Την προώθηση και προβολή της Μαγνησίας, αλλά και των Μεσογειακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το 2013 σε Βόλο και Λάρισα, στις ΗΠΑ επιδιώκει αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Μαγνησίας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας με επικεφαλής τον νομάρχη κ. Απόστολο Παπατόλια, επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας του «Κοινού των  Μάγνητων» κ. Απόστολος Ζουπανιώτης, ενώ τον νομάρχη συνόδευαν η Αντινομάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Παιδείας κ. Εύη Αδαμάκη – Τζαβέλλα, καθώς και ο Ειδικός Σύμβουλος της Ν.Α.Μ. για θέματα απόδημων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Ο νομάρχης Μαγνησίας είχε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της ομογένειας. Στην συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι προσπάθειες της Ν.Α.Μ. που σχετίζονται: α) με τους απόδημους Μάγνητες, β) με το 3ο Συνέδριο των Αποδήμων που συνδιοργανώνεται από την Ν.ΑΜ. και το «Κοινό των Μάγνητων» τον Αύγουστο του 2010, γ)  με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, δ) με την πιθανή συνεργασία για δράσεις εθελοντισμού μέσα από την εμπειρία της κοινοτικής οργάνωσης των Απόδημων της Αμερικής, ε) με την τουριστική προβολή της Μαγνησίας και τα τοπικά προϊόντα. Ο νομάρχης Μαγνησίας προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο στο Βόλο το 2013 ενόψει της τέλεσης των Μεσογειακών Αγώνων.

Ο Σύλλογος απόδημων νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες» και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος «Ασκληπιός» πραγματοποίηθησαν εκδήλωση  στο Θεσσαλικό Σπίτι στην Αστόρια της Αμερικής προς τιμήν της αποστολής από τη Μαγνησία. Ο Νομάρχης Μαγνησίας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τους στόχους της επίσκεψης στην Αμερική, τη συνεργασία με τον Σύλλογο των απόδημων της Αμερικής «Αργοναύτες», καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην τουριστική προβολή του νομού Μαγνησίας και τους πράσινους Μεσογειακούς Αγώνες.

 Αναλυτικότερα ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, τα τελευταία χρόνια εντείνει τις προσπάθειες της μέσω του σωματείου «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ», για να  συσπειρώσει τους απανταχού Έλληνες, ενισχύοντας δράσεις ομογενειακών συλλόγων και φορέων, που σαν στόχο έχουν την υποστήριξη των Μάγνητων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει το Αύγουστο του 2010 το 3ο  Διεθνές Συνέδριο, τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Νέας Υόρκης, καθώς και με τη γενικότερη συνεργασία με τον Σύλλογο «Αργοναύτες». Η επιτυχημένη οργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων το 2013 στο Βόλο και τη Λάρισα συνδέεται σαφώς με την αναπτυξιακή προοπτική της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα, όπως επίσης προϋποθέτει ευρύτερες συνεργασίες του ελληνισμού με τους ομογενείς  της Αμερικής.

 Οι ομογενείς της Αμερικής μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές των Μεσογειακών Αγώνων του 2013,  καθώς και να συμβάλουν  στην τουριστική προβολή της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας σε ολόκληρη την Αμερική. Ο απέραντος πλούτος του ελληνικού στοιχείου σε όλο τον κόσμο και στην Αμερική είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τη στήριξη αυτής της σημαντικής υπόθεσης. Συνεπώς η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ν.Α.Μ. στη Νέα Υόρκη, σε συνδυασμό με μια σειρά από πρωτοβουλίες, συμβάλουν: α) στην οικοδόμηση μια συνεχούς ενημέρωσης και συνεργασίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες, β) στην ανάπτυξη σταθερών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, γ) στο άνοιγμα σε μια καινούργια αγορά για το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας και, τέλος, στη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα εθελοντισμού από την πλούσια εμπειρία της κοινοτικής πείρας των αποδήμων στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων».

Το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολο Παπατόλια συνεχίζεται την Πέμπτη και την Παρασκευή 25-26 Φεβρουαρίου με την Ετήσια Συνάντηση Ευρωπαϊκού Τουρισμού που διοργανώνει στα γραφεία της η New York Times στην περιοχή Times Square, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με τη συμμετοχή του νομάρχη Μαγνησίας, της Αντινομάρχη για θέματα Τουρισμού κ. Εύη Τζαβέλα Αδαμάκη και του Ειδικού Συμβούλου της Ν.ΑΜ. κ. Αλέξανδρου Καπανιάρη. Την αντιπροσωπεία της Ν.Α.Μ. συνοδεύει ο διευθυντής του Ε.Ο.Τ. κ. Χρύσανθος Πετσίλας.