Skip to main content

Προβόπουλος: Καμία λύση εκτός Μνημονίου

Την ανάγκη συστράτευσης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εκτός μνημονίου.

Την ανάγκη συστράτευσης των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εκτός μνημονίου.

«Η συντήρηση των ψευδαισθήσεων υπονομεύει τη συστράτευση της κοινωνίας στη μεγάλη προσπάθεια», επισημαίνει, τονίζοντας ότι «στη συστράτευση αυτή οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν».

Ο διοικητής της ΤτΕ υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει ισχυρή επανεκκίνηση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας ώστε να διαφυλαχθεί ως υπέρτατο εθνικό καθήκον η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σημειώνει ότι δεν δίνει επαρκή έμφαση στον περιορισμό των δαπανών και εκφράζει την εκτίμηση ότι η επιβάρυνση των φορολογουμένων έχει εξαντλήσει τα όρια της.

Διαβεβαιώνει τέλος πως οι τράπεζες δεν κινδυνεύουν, επισημαίνοντας ωστόσο πως επιβάλλεται να προσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο στηρίζοντάς το σε ολική ανασύσταση δυνάμεων.