Skip to main content

Προβόπουλος: «Υγιές και σταθερό» το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Στην αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος της χώρας αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών.
«Υγιές και σταθερό» είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Προβόπουλος πρόσθεσε ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι υψηλοί, βελτιούμενοι και υψηλότεροι σε σύγκριση με αυτούς τραπεζών άλλων χωρών.

Επίσης, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος σημείωσε ότι οι αυξήσεις των κεφαλαίων που έγιναν πρόσφατα από πολλές μεγάλες τράπεζες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και αυτό αντανακλά την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν πλέον να απεμπλακούν το 2010 από το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός δήλωσε ότι η συνάντηση με το διοικητή της ΤτΕ εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών συνεργασιών για τις ανταλλαγές απόψεων για την ελληνική οικονομία και τις εξελίξεις και προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.