Skip to main content

Προχωρά η κατασκευή αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού στη Νέα Καλλικράτεια

Ο αγωγός, που ξεκινάει από τη νέα δεξαμενή και φτάνει στον παραλιακό δρόμο, διακλαδίζεται με μία κατεύθυνση προς Σωζόπολη και μία προς Ν. Ηράκλεια.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή των αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού στη Νέα Καλλικράτεια του δήμου Νέας Προποντίδας. Ο αγωγός, που ξεκινάει από τη νέα δεξαμενή και φτάνει στον παραλιακό δρόμο, στη συνέχεια διακλαδίζεται με μία κατεύθυνση προς Σωζόπολη και μία προς Ν. Ηράκλεια.

Tο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και περιλαμβάνει, ακόμη, την ανόρυξη 9 υδρευτικών γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Καλλικράτειας, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού και υδραυλικού εξοπλισμού. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν αγωγοί μεταφοράς του αντλούμενου ύδατος από τις γεωτρήσεις σε δεξαμενή χωρητικότητας 500m3, η κατασκευή της οποίας περιλαμβάνεται, επίσης, στο ίδιο έργο.



Με την ολοκλήρωση των έργων θα εξασφαλισθεί επάρκεια νερού (για οικιακή χρήση), στην παραλιακή ζώνη μεταξύ των οικισμών Σωζόπολης και Ν. Ηράκλειας του Δήμου Ν. Προποντίδας.