Skip to main content

Προχωρά η τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σήμερα τα συνεργεία βρίσκονται εγκατεστημένα στις οδούς Καρόλου Ντηλ και Ερμού, όπου θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι σε τέσσερα σημεία

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα του δήμου Θεσσαλονίκης για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο και συγχρόνως θα βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Σήμερα τα συνεργεία βρίσκονται εγκατεστημένα στις οδούς Καρόλου Ντηλ και Ερμού, όπου θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι σε τέσσερα σημεία. Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εξάλλου, είχαν τοποθετηθεί οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη και στην οδό Στρατηγού Καλλάρη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπεται η τοποθέτηση συνολικά 59 συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης στην πλατεία Φαναριωτών, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στην Καρόλου Ντηλ, στην Αλεξάνδρου Σβώλου, στην Ερμού, στον άξονα της Αριστοτέλους, στην πλατεία Άθωνος, στα Λαδάδικα καθώς και στην πλατεία Χρηματιστηρίου.